27/04/2022 27/04/2022 Στις ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας και της Εξαρχίας Ουγγαρίας εορτάσθηκαν και εφέτος με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη οι Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Αγίας και Ζωηφόρου εκ νεκρών Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου, τελέσθηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως. Αφού άναψαν...
27 Απριλίου, 2022 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 10:47

Αυστρίας Αρσένιος: “Ο εκ νεκρών Αναστάς είναι ο μεγάλος ειρηνοδότης”

Διαδώστε:
Αυστρίας Αρσένιος: “Ο εκ νεκρών Αναστάς είναι ο μεγάλος ειρηνοδότης”

Στις ενορίες της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας και της Εξαρχίας Ουγγαρίας εορτάσθηκαν και εφέτος με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη οι Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Αγίας και Ζωηφόρου εκ νεκρών Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου, τελέσθηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως. Αφού άναψαν τις πασχαλινές λαμπάδες τους με το “Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός”, εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν τον Ι. Κλήρο και εν πομπή, προ του Ναού του Αγίου Γεωργίου άκουσαν από τον Σεβασμιώτατο το ευαγγελικό ανάγνωσμα του Όρθρου και το πρώτο “Χριστός ανέστη”. Το τροπάριο ψάλλονταν από τους πιστούς στους γύρω δρόμους ενώ η πομπή επέστρεφε στον Καθεδρικό Ναό για την πανηγυρική αναστάσιμο Θεία Λειτουργία η οποία διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος τόνισε επίσης τη σημασία της Ειρήνης που άφησε ο αναστάς Κύριος στους Μαθητές Του: “Η ειρήνη του Χριστού δεν σχετίζεται με το φρόνημα της απληστίας και της αρχομανίας που οδηγεί σε πολεμικές συρράξεις, σπαραγμούς και χαμένες ζωές αλλά είναι η αληθινή καταλλαγή και η ίδια Ζωή, όπως τονίζουν οι θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ο εκ νεκρών Αναστάς είναι ο μεγάλος ειρηνοδότης. Εκείνος με το αίμα που έχυσε επάνω στο Σταυρό «ειρηνοποίησε» τα πάντα, τα επίγεια και τα ουράνια. Μόνον ο Χριστός ειρηνεύει πραγματικά και συνολικά τον άνθρωπο: την καρδία, τους λογισμούς, τα συναισθήματά του. Όσο περισσότερο ο Χριστιανός πλησιάζει τον Αναστάντα Κύριο και ζει εν Χριστώ, τόσο περισσότερο η ειρήνη του Κυρίου πλημμυρίζει την ύπαρξή του”.

Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος η Ι. Ακολουθία του Εσπερινού “της Αγάπης” και του εορτάζοντος την Δευτέρα του Πάσχα Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ως σημείο της παγκοσμίου σημασίας της ΄Αναστάσεως, η ευαγγελική περικοπή αναγνώσθηκε σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων