07/03/2022 07/03/2022 Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης παρουσία πολιτικών προσώπων της Αυστρίας με τον Μητροπολίτη κ. Αρσένιο να τονίζει ότι διαρκής επιθυμία της Εκκλησίας είναι η ειρήνη. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αρσένιος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου...
07 Μαρτίου, 2022 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 14:29

Αυστρίας: Διαρκής επιθυμία της Εκκλησίας είναι η ειρήνη

Διαδώστε:
Αυστρίας: Διαρκής επιθυμία της Εκκλησίας είναι η ειρήνη

Εκδήλωση αλληλεγγύης προς τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης παρουσία πολιτικών προσώπων της Αυστρίας με τον Μητροπολίτη κ. Αρσένιο να τονίζει ότι διαρκής επιθυμία της Εκκλησίας είναι η ειρήνη.

Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αρσένιος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π.Ιωάννη Νικολίτση, τους εφημερίους της ουκρανικής Ενορίας π.Yuriy Strugov και π. Mykola Lesiuk, και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο Rudko, υποδέχθηκαν πολυάριθμους υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Δημοκρατίας της Αυστρίας, των θρησκευτικών αρχών και της διπλωματίας στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη. Λόγος της επισκέψεως ήταν η έκφραση αλληλεγγύης των ανωτέρω εκπροσώπων των αρχών και της κοινωνίας γενικότερα προς όλους τους ανθρώπους που έγιναν θύματα του πολέμου στην Ουκρανία και συνεχίζουν να υποφέρουν εκεί.

Επικεφαλής των διακεκριμένων επισκεπτών ήταν ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος κ. Karl Nehammer, ο Αντικαγκελάριος κ. Werner Kogler και ο πρόεδρος του Εθνικού Κοινοβουλίου Wolfgang Sobotka. Συμμετείχαν πολλοί Υ πουργοί, Αχηγοί Κομμάτων, Δημοτικοί Άρχοντες και εκπρόσωποι του Κλήρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε στους παρισταμένους την διαρκή επιθυμία της Εκκλησίας για ειρήνη στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο και κάλεσε όλους να μείνουν ενωμένοι, να αλληλοστηρίζονται και να αγωνίζονται από κοινού για την ειρήνη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς των προκλήσεων.

Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας υπενθυμίζει ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκεντρώσεως χρημάτων για τους συνανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία, στο λογαριασμό:

Metropolis von Austria

IBAN: AT14 3200 0001 0660 4771

BIC: RLNWATWW

Betreff: Hilfe Ukraine

Δωρεές σε είδος ( χρήσιμα αντικείμενα, φαρμακευτικό υλικό και είδη υγιεινής) παραλαμβάνονται επίσης από τους Ιερείς, στον Ι.Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος και μεταφέρονται στην Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων