31/03/2022 31/03/2022 Στο νόημα της προβολής του Τιμίου Σταυρού από την Εκκλησία, προς ενδυνάμωση των πνευματικών αγώνων των Χριστιανών στο μέσο της σαρανταήμερης περιόδου της Νηστείας, ως του νοητού οδοδείκτου της πορείας των πιστών προς συνάντηση με τον Αναστάντα Κύριο, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως Ο...
31 Μαρτίου, 2022 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 17:56

Αυστρίας: Οι Χριστιανοί ανήκουν στο “πολίτευμα του Σταυρού”

Διαδώστε:
Αυστρίας: Οι Χριστιανοί ανήκουν στο “πολίτευμα του Σταυρού”

Στο νόημα της προβολής του Τιμίου Σταυρού από την Εκκλησία, προς ενδυνάμωση των πνευματικών αγώνων των Χριστιανών στο μέσο της σαρανταήμερης περιόδου της Νηστείας, ως του νοητού οδοδείκτου της πορείας των πιστών προς συνάντηση με τον Αναστάντα Κύριο, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βιέννης συμπαραστατούμενος από τον Πρεσβύτερο π. Αριστείδη και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο, την Κυριακή, 27η Μαρτίου 2022.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και έλαβε την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς ενίσχυσή του στον αγώνα της Νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Προσευχήθηκε επίσης για την ανάπαυση των ψυχών των Αγωνιστών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 201 ετών από την κήρυξη της Έπαναστάσεως κατά το 1821.

Στην επίσημη Δοξολογία για την Εθνική Εορτή παρευρέθησαν οι Πρέσβεις της Ελλάδος κα Αικατερίνα Κόικα και της Κύπρου κα Έλενα Ράπτη, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, μαθητές και διδάσκοντες της Εθνικής Σχολής Βιέννης, εκπρόσωποι των φορέων και των Συλλόγων της Ελληνικής Παροικίας καθώς και πλήθος πιστών.

“Ο Σταυρός προεικονίζοντας την Ανάσταση, μας προετοιμάζει για μια ζωή σύμφωνη με το παράδειγμα του εν Αυτώ σταυρωθέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δηλαδή με πνεύμα θυσίας και αγάπης, με κόπο και μόχθο στον αγώνα για την Σωτηρία”, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

‘Οι Χριστιανοί ανήκουν στο “πολίτευμα του Σταυρού”” , όπως πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος, “και αγωνίζονται να γίνει ο κόσμος Βασιλεία του Θεού”. Αναφέρθηκε επίσης στην αυταπάρνηση των αγωνιστών του 1821 και στον ηρωικό αγώνα τους για την εξασφάλιση της ελευθερίας των απογόνων τους.

Ακολούθησε η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και η επίσημη Δοξολογία για την Ελληνική Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. Μεταφέροντας το μήνυμα της ημέρας, η Πρέσβης της Ελλάδος κα Κόικα εκφώνησε εόρτια ομιλία στην οποία παρουσίασε διαχρονικά το μεγαλείο του Ελληνισμού και τους αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία. Τόνισε την ευθύνη των Ελλήνων του σήμερα για το μέλλον της Πατρίδος και την διατήρηση των ανθρωπιστικών ιδανικών στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα, οι διπλωματικές αρχές, οι εκπρόσωποι των φορέων και σωματείων, οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές και τις μαθήτριες παρακολούθησαν, εν συνεχεία, στον προ του Ναού του Αγίου Γεωργίου χώρο, επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των συμμετασχόντων στους απελευθερωτικούς αγώνες του Ελληνισμού. Ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων προ του μνημείου του Εθνομάρτυρος Ρήγα Φεραίου. Η Τελετή έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος προέστη της Τελετής της Σταυροπροσκυνήσεως και μίλησε καταλλήλως στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος ενώπιον πιστών Ουκρανών προσφύγων και του εκκλησιάσματος της 2ας Θείας Λειτουργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων