03/11/2022 03/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας δικαιώθηκε, αφού ο κρατικός έλεγχος στα οικονομικά της δεν εντόπισε ο,τιδήποτε μεμπτό, χωρίς να υφίσταται καμία απολύτως αμφιβολία ως προς την χρηστή διαχείρισή της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σουηδίας, μετά από ψευδείς κατηγορίες που υιοθέτησε η Σουηδική εφημερίδα Göteborgsposten (GP), σε μια σειρά άρθρων της, η Iερά Μητρόπολη...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 21:32

Δικαίωση Ιεράς Μητρόπολης Σουηδίας από τις Σουηδικές Αρχές

Διαδώστε:
Δικαίωση Ιεράς Μητρόπολης Σουηδίας από τις Σουηδικές Αρχές

Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας δικαιώθηκε, αφού ο κρατικός έλεγχος στα οικονομικά της δεν εντόπισε ο,τιδήποτε μεμπτό, χωρίς να υφίσταται καμία απολύτως αμφιβολία ως προς την χρηστή διαχείρισή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σουηδίας, μετά από ψευδείς κατηγορίες που υιοθέτησε η Σουηδική εφημερίδα Göteborgsposten (GP), σε μια σειρά άρθρων της, η Iερά Μητρόπολη υπεβλήθη σε δύο εξονυχιστικούς ελέγχους, οι οποίοι διενεργήθηκαν τόσο από την Σουηδική Υπηρεσία Στήριξης Θρησκευτικών Κοινοτήτων (στην Σουηδική: Myndigheten för stöd till trossamfund “SST”), όσο και από την Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία (στην Σουηδική: Skatteverket).

Και οι δύο έλεγχοι απάλλαξαν την Ιερά Μητρόπολη από όλες τις κατηγορίες του GP και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι τα πάντα (τα οικονομικά) στην Ιερά Μητρόπολη ευρέθησαν εν τάξει. Ως εκ τούτου, δεν διετάχθη καμία περαιτέρω ενέργεια από τις αρχές.

Ο έλεγχος που διενήργησε το SST, έγινε από την εταιρεία ορκωτών λογιστών KPMG, κατ᾽ ανάθεση του SST, και ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, χωρίς καμία ιδιαίτερη σημείωση/παρατήρηση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλα τα κρατικά κονδύλια αξιοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη απολύτως σύννομα και σύμφωνα με όσα ορίζει η Σουηδική νομοθεσία.

Ως εκ τούτου, και οι δύο έλεγχοι οδήγησαν στο ίδιο καταληκτικό συμπέρασμα, ότι ούτε οι κατηγορίες του GP, ούτε οι κατηγορίες των ατόμων που αναφέρονται στα άρθρα του GP, είχαν καμία απολύτως ουσία, και ως εκ τούτου ήταν εντελώς αβάσιμες, ανυπόστατες και ψευδείς.

Η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί, πάντοτε με υπευθυνότητα, όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ως προς την οικονομική διαχείριση, προς όφελος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των μελών της, συμφώνως προς όλους τους σχετικούς ιερούς κανόνες και την εκάστοτε ισχύουσα πολιτειακή νομοθεσία.

“Αφού, λοιπόν, “Η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται, η σοφία ως επαρρησιάσατο”, συνεχίζουμε να εστιάζουμε την διακονία μας προς όφελος των μελών μας και να υλοποιούμε τα οράματά μας, επ᾽ αγαθώ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Σουηδίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων