31/03/2021 02/04/2021 Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βαρκελώνης, οι ομογενείς της Καταλονίας τίμησαν με υπερηφάνεια και ενωτικό πνεύμα, τους Αγωνιστές του 1821 κατά τον επίσημο εορτασμό της 200ής Επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021. Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο από τον εφημέριο του ναού,...
31 Μαρτίου, 2021 - 21:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 22:57

Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών του 1821 στην Καταλονία

Διαδώστε:
Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών του 1821 στην Καταλονία

Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βαρκελώνης, οι ομογενείς της Καταλονίας τίμησαν με υπερηφάνεια και ενωτικό πνεύμα, τους Αγωνιστές του 1821 κατά τον επίσημο εορτασμό της 200ής Επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο από τον εφημέριο του ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγιορείτη (Ιόντσε), ο οποίος διαβίβασε στους παριστάμενους τις θερμές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνος και στη συνέχεια μίλησε για τη σημασία της εορτής εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους όσους στηρίζουν και αγαπούν τον Ελληνισμό σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, αλλά και για την αγάπη και υποστήριξη που υπάρχει μεταξύ των ενοριτών. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας που επιτελεί μεγάλο έργο παρ’όλες τις δυσκολίες και πάντα με φιλότιμο, τη μεγάλη αρετή των Ελλήνων .

Εκ μέρους της Κοινότητας, τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο εντιμότατος κ . Νικόλαος Αμπάβης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, ο οποίος στο θαυμάσιο λόγο του αναφέρθηκε στη βαθιά αφοσίωση των αγωνιστών του ‘21 ,ανέλυσε τα ιστορικά γεγονότα αλλά αναφερόμενος και τη σημερινή κατάσταση προέτρεψε όλους να παραδειγματιστούν από τους προγόνους μας, πράττοντας και εμείς το χρέος και το καθήκον μας .

Χαιρετισμό εκφώνησε επίσης ο πρώην Επίτιμος Πρόξενος στη Βαρκελώνη, κ. Fernando Turro. Τέλος υπό την αιγίδα της κ. Λυδίας Σεκούρη ακολούθησε εορτή με πατριωτικά τραγούδια και ποιήματα. Στο κλείσιμο της γιορτής όλο το εκκλησίασμα έψαλε τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ισπανίας

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων