03/12/2022 03/12/2022 Ποιμαντική επίσκεψη στις Ελληνορθόδοξες ενορίες της Βραζιλίας, πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ.  Αναγκαία η συνεργασία των Ορθοδόξων Μετά την Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε κάτω από το άγαλμα του “Χριστού Λυτρωτή” στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την εορτή του Αγίου Ανδρέα, τιμώντας την θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο...
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2022 - 9:47

Ενότητα και συνεργασία για τους Ορθοδόξους στην Βραζιλία

Διαδώστε:
Ενότητα και συνεργασία για τους Ορθοδόξους στην Βραζιλία

Ποιμαντική επίσκεψη στις Ελληνορθόδοξες ενορίες της Βραζιλίας, πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ. 

Αναγκαία η συνεργασία των Ορθοδόξων

Μετά την Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε κάτω από το άγαλμα του “Χριστού Λυτρωτή” στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την εορτή του Αγίου Ανδρέα, τιμώντας την θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος είχε συνάντηση με τον Επίσκοπο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Βραζιλία με τον οποίο συζήτησαν ποιμαντικά και κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Οι δύο πλευρές τόνισαν τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Επίσης, στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεργασίας και κοινής μαρτυρίας όλων των ορθοδόξων επισκόπων της Νότιας Αμερικής προκειμένου -στην πράξη- να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα όρια που τους χωρίζουν. “Η Εκκλησία του Χριστού βασίζεται στην ενότητα, την αγιότητα, την καθολικότητα και την αποστολικότητα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε επίσης: Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία στην “καρδιά” του Ρίο ντε Τζανέιρο

Η Ελληνορθόδοξη ενορία στο Σάο Πάολο 

Κατόπιν ο Μητροπολίτης κ. Ιωσήφ επισκέφθηκε στην ενορία του Σάο Πάολο. Στη Βραζιλία, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι παρούσα στις πρωτεύουσες των νότιων, νοτιοανατολικών και μεσοδυτικών περιοχών, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι πιστοί ελληνικής καταγωγής.

Στην ενορία του Σάο Πάολο, εκτός από την ποιμαντική μέριμνα στους ορθόδοξους πιστούς, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία αναπτύσσει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο να διατηρήσει ζωντανή την ταυτότητα και την παράδοση του ελληνικού λαού, όπως με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, μαθήματα βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών χορών και γαστρονομίας.

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, στο Σάο Πάολο.

Η ποιμαντική επίσκεψη θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων