18/09/2021 18/09/2021 Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας, υπερτίμου και εξάρχου Ευρώπης, κ. Δημητρίου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον άρρηκτο δεσμό της Επαρχίας της Γαλλίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Επίσης, είπε ότι νιώθει...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 18:55

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας, υπερτίμου και εξάρχου Ευρώπης, κ. Δημητρίου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον άρρηκτο δεσμό της Επαρχίας της Γαλλίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας. Επίσης, είπε ότι νιώθει ευγνώμων προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και μεγάλη ευθύνη για την ανάληψη των καθηκόντων του.  

Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. Στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου παραβρέθηκε και ο προσχωρήσας στο Πατριαρχείο Μόσχας Μητροπολίτης από Χαριουπόλεως (του Οικουμενικού Θρόνου) Ντούβνας κ. Ιωάννης, μαζί με ικανό τμήμα της Αρχιεπισκοπής των Ορθοδόξων Ρωσικής Παραδόσεως στη Δυτική Ευρώπη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων