03/12/2021 03/12/2021 Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου Κωνσταντινούπολης η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2021 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Κατά την εορτή του Οσίου...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 19:33

Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου στον Άγιο Γεώργιο Μακροχωρίου Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου στον Άγιο Γεώργιο Μακροχωρίου Κωνσταντινούπολης

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου Κωνσταντινούπολης η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου 2021 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Κατά την εορτή του Οσίου Πορφυρίου άγει τα ονομαστήριά του ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Αγίας Παρασκευής Βαθυρρύακος, π. Πορφύριος Καρατζίκος, ο οποίος έλαβε το όνομα του Αγίου κατά την εις Διάκονον χειροτονία αυτού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων