23/05/2021 24/05/2021 Ποιμαντική επίσκεψη στην Εξαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στην Ουγγαρία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος το τριήμερο 14-16 Μαΐου 2021, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάξιμο Rudko. Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 τέλεσε στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Kecskemét, πλαισιούμενος υπό των Κληρικών που διακονούν στην Εξαρχία, την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του...
23 Μαΐου, 2021 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 20:37

Επίσκεψη Μητροπολίτη Αυστρίας στην Εξαρχία της Ουγγαρίας

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Αυστρίας στην Εξαρχία της Ουγγαρίας

Ποιμαντική επίσκεψη στην Εξαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στην Ουγγαρία πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος το τριήμερο 14-16 Μαΐου 2021, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάξιμο Rudko.

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 τέλεσε στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Kecskemét, πλαισιούμενος υπό των Κληρικών που διακονούν στην Εξαρχία, την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Zsolt Füzesi με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Στην χειροτονητήρια ομιλία του ο π. Zsolt συναισθανόμενος την σημασία του μυστηρίου της ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Θεό για αυτήν την κατά χάριν και παρ᾽ αξίαν δωρεά Του, αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη έναντι του προσώπου του. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της πνευματικής του πορείας προς την ιερωσύνη υποσχόμενος να διακονήσει με ταπεινό φρόνημα, αλλά και με θυσιαστική προσφορά προς τους άλλους τον θείο αμπελώνα. Ακόμη, να υπηρετήσει στο πνεύμα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας το κήρυγμα του Ευαγγελίου, ώστε τοιουτοτρόπως να συνεργήσει στην αύξηση και καρποφορία του εκκλησιαστικού πληρώματος και της εσωτερικής του αλλοίωσης.

Στη συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο οποίος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε την σημασία και την χαρά, που κομίζει το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας, ήτοι ότι ο θάνατος πατείται θανάτω, και της μετάβασης σε καινή και αιώνια ζωή σπάζοντας το φράγμα της αναγκαιότητας. Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο επέστησε την προσοχή του στο πνευματικό ποιμαντικό έργο, όπου πρωτίστως καλείται να μυήσει το ποίμνιό του στην νίκη της ζωής επί του θανάτου, αλλά και στην χαρά που απορρέει από το γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου μας. Τέλος, ευχαρίστησε την οικογένεια του χειροτονούμενου, αλλά κι όσους παρευρέθησαν σε αυτήν την σημαντική στιγμή της ζωής του π. Zsolt, προσκαλώντας απαξάπαντες να τον στηρίξουν στην νέα του διακονία στην περιοχή Kecskemét.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν τον νέο Πρεσβύτερο και να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο οποίος το εσπέρας της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ι.Παρεκκλήσιο των Αγίων Ιεροθέου και Στεφάνου στην Βουδαπέστη, ανταλλάσοντας μετά το πέρας της Ακολουθίας τις καθιερωμένες αναστάσιμες ευχές με τους καθόλου πιστούς.

Την επομένη, Κυριακή των Μυροφόρων, 16 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος προέστη στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Szigetszentmiklos της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος υπό του Εφημερίου του Ι.Ν. Róbert Szentirmai, του Πρεσβυτέρου Zsolt Füzesi και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rudko παρουσία πολλών πιστών, πάντοτε βέβαια μέσα στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων της παρούσης υγειονομικής κρίσης. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην χαρά των Μυροφόρων γυναικών με αφορμή το γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου, ευχόμενος αυτή η χαρά να καταστεί και προσωπικό βίωμα κάθε πιστού. Μάλιστα προσκάλεσε όλους να παραμείνουν μέσω της προσευχής ενωμένοι υπό το αναστάσιμο Φως ίνα επιλάβωνται της όντως ζωής. Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο της Ενορίας για την διακονία του προσκαλώντας απαξάπαντες να τον στηρίζουν στο έργο του. Ακολούθησε εορταστική τράπεζα, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων