17/09/2021 17/09/2021 Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, μαζί με μέλη της ορθόδοξης κοινότητας, επισκέφθηκαν, την 6η Σεπτεμβρίου, οι κληρικοί και οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο. Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος μαζί με τους συνεργάτες του έγινε δεκτός με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα στο ιδιαίτερο γραφείο του Πατριάρχη. Κατά την συνάντησή αυτή, ο...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 22:08

Επίσκεψη Μητροπολίτη Σμύρνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Σμύρνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, μαζί με μέλη της ορθόδοξης κοινότητας, επισκέφθηκαν, την 6η Σεπτεμβρίου, οι κληρικοί και οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο. Ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος μαζί με τους συνεργάτες του έγινε δεκτός με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα στο ιδιαίτερο γραφείο του Πατριάρχη.

Κατά την συνάντησή αυτή, ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος παρουσίασε εν συντομία το εκκλησιαστικό έργο που επιτελείται στην Σμύρνη, όπου αφορά την οργάνωση και στελέχωση της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, αλλά και την διαποίμανση του πολυεθνικού ποιμνίου της συγκεκριμένης πόλης, το οποίο απαρτίζεται από Ρωμηούς εξ Ελλάδος, Σλαυόφωνους, Ρουμάνους, Γεωργιανούς, Αγγλοσάξωνες και λοιπών εθνικοτήτων Ορθοδόξων.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τακτική αποστολή ρουμανοφώνου, ουκρανοφώνου, γεωργιανοφώνου και άλλων εθνικοτήτων κληρικών προερχομένου από την Αγιωτάτη Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως στη Σμύρνη, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών των συγκεκριμένων πιστών (κυρίως του Ι. Μυστηρίου της Εξομολογήσεως). Παράλληλα ζήτησε την Πατριαρχική ευλογία με αφορμή τη συμπλήρωση (11 Σεπτεμβρίου) πέντε ετών από της εκλογής, χειροτονίας και καταστάσεως αυτού στην Αποκαλυπτική Λυχνία της Σμύρνης.

Στη συνέχεια, παρουσίασε στον Πατριάρχη, τον προσφάτως χειροτονηθέντα από τον ίδιο, διάκονο Ιερολογ. π. Ανδρέα Ρωμανόφκσκυ και τον μόλις προσληφθέντα, από την μακρινή Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Θεοφάνη, τους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε και ευχήθηκε “καλλίκαρπον και πολύκαρπον διακονίαν” στην Ορθόδοξη Κοινότητα και στην Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης. Ο δε νεοπροσληφθείς κληρικός προσέφερε στον νέο Ποιμενάρχη του, διά των σεπτών χειρών της Α. Θ. Παναγιότητος, απότμημα από τα ιερά λείψανα του Αγίου Πολυκάρπου, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του, προς ευλογία όλων των μελών της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς αυτούς, απένειμε στον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κατζιγκά, Ιερατικό Προϊστάμενο της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, εκφράζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, την Πατριαρχική ευαρέσκεια για τον ζήλο και την αφοσίωση που δείχνει, στη πρωτεύουσα της Ιωνίας, ευχόμενος προς αυτόν υγεία και δύναμη στη συνέχιση της ιερατικής του διακονίας.

Η Α.Θ. Παναγιότης, ευλόγησε και τους λοιπούς παρισταμένους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, κ. Έλλη Φυλλίδου, μέλος της Επιτροπής της Ορθοδόξου Κοινότητος, κ. Αντώνιο Οζκουρκούτην, Ιδιαίτερον Γραμματέα του Μητροπολίτου, τον κ. Γεώργιο Θεοδωρίδη, Προέδρου, και κ. Θεοδώρα Χατζούδη, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, της Ορθοδόξου Κοινότητος, καθώς και κ. Παυλίνα Ρωμανόφκσκαια, Γραμματέα της Μητροπόλεως, η οποία απουσίαζε για λόγους υγείας.

Τα στελέχη της Ι. Μητροπόλεως Σμύρνης κατά την διαμονή τους στην Πόλη επισκέφθηκαν την Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μ. Ρεύματος, όπου και έτυχαν εγκάρδια υποδοχή υπό του Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, του κ. Γ. Παπαλιάρη, Προέδρου, και μελών της Επιτροπής της Κοινότητος.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων