03/12/2021 03/12/2021 Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, επισκέπτεται από σήμερα την Ισλανδία και την πρωτεύουσα αυτής...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2021 - 14:18

Για τέταρτη φορά στην εσχατιά της Ευρώπης ο Μητροπολίτης Σουηδίας

Διαδώστε:
Για τέταρτη φορά στην εσχατιά της Ευρώπης ο Μητροπολίτης Σουηδίας

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, επισκέπτεται από σήμερα την Ισλανδία και την πρωτεύουσα αυτής Ρέϊκιαβικ.

Ο Σεβασμιώτατος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία θα τελεσθεί στο Παρεκκλήσιο του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας, στην διεύθυνση Saemundargata 2, 102 Reykjavik, την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ..

Ο Ποιμενάρχης θα επισκεφθεί για τέταρτη φορά την εσχατιά της Ευρώπης και της Επαρχίας του, όπου θα έχει συναντήσεις με πολιτειακούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, καθώς και με μέλη της Ομογένειας και τον Σύλλογο Ελλήνων Ισλανδίας.

Η ποιμαντορική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου έρχεται σε συνέχεια της Πατριαρχικής Επισκέψεως της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Οκτώβριο του 2017, αλλά και της ιδρύσεως της Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου στο Ρέικιαβικ, τον Απρίλιο του 2019.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων