01/03/2022 01/03/2022 Τη θλίψη του και τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εξέφρασε με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, καταδικάζοντας ανοιχτά την ενέργεια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία. Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου, μαζί με την Ουκρανική Ενορία Αγίου Βλαδημήρου και Αγίας Όλγας, προσευχήθηκε...
01 Μαρτίου, 2022 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 20:52

Γονατιστοί στη Βιέννη για ειρήνη στην Ουκρανία – Έμπρακτη στήριξη

Διαδώστε:
Γονατιστοί στη Βιέννη για ειρήνη στην Ουκρανία – Έμπρακτη στήριξη

Τη θλίψη του και τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εξέφρασε με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, καταδικάζοντας ανοιχτά την ενέργεια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία.

Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, όπου, μαζί με την Ουκρανική Ενορία Αγίου Βλαδημήρου και Αγίας Όλγας, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Εφημέριος – Οικονόμος π. Γεώργιος Strugov και ο Αρχιδιάκονος π. Μάξιμος Rudko και τον χορό διηύθυνε ο Εφημέριος – Οικονόμος π. Νικόλαος Lesiuk. “Οι πρωτεργάτες της συρράξεως καλούνται να μετανοήσουν και να αναλογισθούν ότι θα «δώσουν λόγο» στο Θεό για τις πράξεις τους, διότι η πρόκληση και διεξαγωγή επιθετικού πολέμου είναι μεγάλη αμαρτία”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος.

Τελέστηκε Τρισάγιο για τα θύματα

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε «Τρισάγιο» για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος στην Ουκρανία και Δέηση υπέρ καταπαύσεως του πολέμου, θείας προστασίας των αμάχων και των παιδιών και ενισχύσεως των εμπερίστατων στις εμπόλεμες περιοχές. Ο Σεβασμιώτατος δεήθηκε με θερμά λόγια ο Κύριος να φωτίσει τους υπευθύνους ώστε να επικρατήσει και πάλι ειρήνη στην περιοχή και να σταματήσει κάθε επιβουλή εναντίον μιάς ομοδόξου, ελευθέρας και κυριάρχου χώρας.

Προέτρεψε τους παρισταμένους να φροντίζουν την μεταξύ των ενότητα και συνεργασία για την παροχή συνδρομής προς τους εμπεριστάτους. Ορίσθηκε επίσης Επιτροπή συντονισμού των ανθρωπιστικών αυτών δράσεων της Ι. Μητροπόλεως.

Έμπρακτη στήριξη

Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας παρακαλεί να στηρίξουμε έμπρακτα τους αδελφούς μας στην Ουκρανία καταθέτοντας χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

Metropolis von Austria
IBAN: AT14 3200 0001 0660 4771
BIC: RLNWATWW
Betreff: Hilfe Ukraine

Οι Ιερείς συγκεντρώνουν επίσης, με σκοπό να μεταφέρουν στην Ουκρανία, φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό, ζεστά ενδύματα και χρήσιμα αντικείμενα. Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές στους χώρους του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη (Fleischmarkt 13, 1010 Wien).

“Ας προσπαθήσωμε με κάθε δυνατό τρόπο να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που άθελά τους βιώνουν στην Ουκρανία την απροσδόκητη και θλιβερή αυτή κατάσταση, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ανακούφισή τους. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ανταμείψει για τις προσφορές σας”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

Καταδικάζει την εισβολή ο Μητροπολίτης Αυστρίας

Με δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία και κάλεσε να εντείνουμε τις προσευχές μας να επικρατήσει η ειρήνη.

Αναλυτικά η δήλωση έχεις ως εξής:

Μὲ βαθειὰ ἀνησυχία καὶ προβληματισμὸ παρακολουθοῦμε τὰ πολεμικὰ γεγονότα στὴν Οὐκρανία ποὺ “χτυποῦν” ἀπροσδόκητα ὅλους ἐμᾶς τοὺς κατοίκους τῆς πολιτισμένης Εὐρὠπης τοῦ 21ου αἰῶνα. Ἔχουμε τὴν ἐλπίδα μας στὸ Θεὸ καὶ προσευχόμαστε θερμὰ γιὰ τὴ σωτηρία ὅλων τῶν ἀνθρώπων ποὺ κινδυνεύουν καὶ ἰδιαίτερα γιὰ τὰ ἀθῶα παιδιὰ τῶν ὁποίων ἀπειλεῖται ἡ ζωὴ καὶ ἡ σωματικὴ ἀκεραιότητα.

Κάθε πόλεμος εἶναι ἐπίθεση στὰ ἀνθρώπινα δικαιώματα καὶ τὴν ανθρώπινη ἀξιοπρέπεια. Ἀντιστρατεύεται τὴν χριστιανικὴ πίστη καὶ τὸν πολιτισμὸ καί, ὡς ἁμαρτία, συνιστᾷ σοβαρὴ προσβολὴ τῶν ἐντολῶν του Ευαγγελίου καὶ τῆς διδασκαλίας τοῦ Κυρίου. Ἐμεῖς οἱ Χριστιανοί, καλούμαστε νὰ ζήσουμε εἰρηνικά, μὲ ἀγάπη γιὰ τὸν πλησίον μας.

Μὲ αὐτὲς τὶς σκέψεις καταδικάζομε ἀνοιχτὰ τὴν ἐπίθεση κατὰ τῆς Οὐκρανίας. Σᾶς καλῶ νὰ προσευχώμαστε ἀδιάλειπτα γιὰ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους.

Εἴθε ὁ Κύριος νὰ βοηθεῖ ὅλα τὰ θύματα καὶ νὰ δίδει εἰρήνη στὴν Οὐκρανία καὶ στὸν κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων