26/06/2021 26/06/2021 Πριν λίγες ημέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος επισκέφθηκε, με την ευκαιρία της λήξεως του παρόντος σχολικού έτους, το Ελληνικό Σχολείο εις Keszthely της Ουγγαρίας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν η Διευθύντρια Zsuzsanna Molnar, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου...
26 Ιουνίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2021 - 15:57

“H Παιδεία δεν μπορεί να μην διέπεται από χριστιανικές αξίες”

Διαδώστε:
“H Παιδεία δεν μπορεί να μην διέπεται από χριστιανικές αξίες”

Πριν λίγες ημέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος επισκέφθηκε, με την ευκαιρία της λήξεως του παρόντος σχολικού έτους, το Ελληνικό Σχολείο εις Keszthely της Ουγγαρίας, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν η Διευθύντρια Zsuzsanna Molnar, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μετά των γονέων και κηδεμόνων.

Στο πλαίσιο της λήξης των μαθημάτων μάλιστα πραγματοποιήθηκε, μία εντυπωσιακή εορτή με πλούσιο μουσικοχορευτικό, πολιτιστικό πρόγραμμα με αποκορύφωμα μία παράσταση με κούκλες, με χριστιανικό και ηθικό περιεχόμενο.

Μετά το πέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε τα ενδεικτικά των μαθητριών και μαθητών του Σχολείου, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αγίου Γρηγορίου Α΄ του Διαλόγου, πάπα Ρώμης, προστάτου του Σχολείου, την οποία φιλοτέχνησε γνωστός γλύπτης της περιοχής και στη βάση της τοποθετήθηκε μικρό συντριβάνι.

 

 

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της Παιδείας, στην οποία θα πρέπει να έχουν όλες κι όλοι πρόσβαση κι η οποία δεν μπορεί να μην διέπεται από χριστιανικές αξίες.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το διδακτικό προσωπικό διέπεται από τις αξίες αυτές και προσπαθεί με το παράδειγμά του να μυήσει σε αυτές τις μαθήτριες και τους μαθητές του Σχολείου μας. Επίσης, αναφέρθηκε εν συντομία στην σπουδαιότητα του προσώπου του Αγίου Γρηγορίου του Διαλόγου, που διετέλεσε για ένα διάστημα ως Αποκρισάριος του πάπα στην αυτοκρατορική αυλή της Πόλης.

Τέλος, ευχήθηκε σε απαξάπαντες πλούσια την θεία χάρη και πρόνοια, αλλά και πολλές επιτυχίες για το επόμενο σχολικό έτος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων