11/11/2021 11/11/2021 Το μάθημα των Θρησκευτικών, η σχεδιαζόμενη ίδρυση Τμήματος Σπουδών της Παιδαγωγικής των Θρησκευτικών, η ποιμαντική φροντίδα των φυλακισμένων και η Πανορθόδοξη Συνάντηση Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί το 2022 απασχόλησαν στην 17η Σύνοδο της Συνέλευσης των Ορθοδόξων Επισκόπων Αυστρίας   Στις αρχές τις εβδομάδας, στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκε η 17η ετησία Σύνοδος...
11 Νοεμβρίου, 2021 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2021 - 10:37

Η 17η Σύνοδος της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων Αυστρίας

Διαδώστε:
Η 17η Σύνοδος της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων Αυστρίας

Το μάθημα των Θρησκευτικών, η σχεδιαζόμενη ίδρυση Τμήματος Σπουδών της Παιδαγωγικής των Θρησκευτικών, η ποιμαντική φροντίδα των φυλακισμένων και η Πανορθόδοξη Συνάντηση Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί το 2022 απασχόλησαν στην 17η Σύνοδο της Συνέλευσης των Ορθοδόξων Επισκόπων Αυστρίας  

Στις αρχές τις εβδομάδας, στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας στη Βιέννη, πραγματοποιήθηκε η 17η ετησία Σύνοδος της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων Αυστρίας, μετά από μακρά περίοδο κατά την οποία δεν ήταν δυνατή η συνέλευση των μελών λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του Covid-19. Υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου συνεδρίασαν ο Επίσκοπος κ. Andrej της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, η ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και εντεταλμένοι και εκπρόσωποι των λοιπών Εκκλησιών και Κοινοτήτων.

Οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι κατά την 17η Σύνοδο διεξήγαγαν συζητήσεις επί των σημείων της ημερησίας διατάξεως και συζήτησαν τους πολυποίκιλους ποιμαντικούς προβληματισμούς τους, τις περιπλοκές και τις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν και εξακολουθούν να εμφανίζωνται λόγω της πανδημίας του Covid-19 και των προληπτικών μέτρων. Με την ευκαιρία της συναντήσεως οι παριστάμενοι μνημόνευσαν τους προαπελθόντας κατά την πανδημία κληρικούς, Πατριάρχη, Μητροπολίτες, Ιερείς και τους πιστούς.

Οι δύο Ειδικοί Εκπαιδευτικοί Επιθεωρητές Mag. Branislav Djukarić και Mag. Pashalis Archimandritis πληροφόρησαν τα μέλη της Συνελεύσεως για τις εξελίξεις τις σχετικές με το Μάθημα των Θρησκευτικών, ιδιαίτερα για την πρόσφατη εισαγωγή στα Σχολεία του μαθήματος της Ηθικής. Εν συνεχεία ο π. Dr. Ioan Moga ενημέρωσε την ομήγυρη για την πορεία των συνομιλιών σχετικά με την σχεδιαζόμενη ίδρυση Τμήματος Σπουδών της Παιδαγωγικής των Θρησκευτικών. Ακολούθησε ενημέρωση για την ποιμαντική φροντίδα των φυλακισμένων από το Πρωτοπρεσβύτερο Π. Alexander Lapin καθώς και συζητήσεις για την προετοιμασία της προσεχούς Πανορθοδόξου Συναντήσεως Νεολαίας το προσεχές έτος. Ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Andrej εξέθεσε επίσης λεπτομερώς τις πολυάριθμες δραστηριότητες στον τομέα των οικουμενικών σχέσεων και υπογράμμισε το εξαιρετικά θετικό και αδελφικό κλίμα που επικρατεί σε αυτές. Τελευταίο αλλά εξ ίσου σημαντικό σημείο των συνομιλιών της 17ης Συνόδου της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων Αυστρίας ήταν ο επίκαιρος προβληματισμός για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος και η θέση των Ορθοδόξων επί του θέματος.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος διατύπωσε τη χαρά του τόσο για το ότι δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος μετά από μακρά διακοπή, όσο και για την καρποφόρο συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε σε αδελφικό πνεύμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων