14/12/2021 14/12/2021 Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Arkadi Vernikov, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας του Αγίου Πορφυρίου του Αγιορείτου στο Tilburg της Ολλανδίας. Την Παρασκευή το πρωί έγινε η υποδοχή του λειψάνου του στον Ιερό Ναό του Αγίου...
14 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2021 - 12:34

Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Arkadi Vernikov

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Arkadi Vernikov

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Arkadi Vernikov, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας του Αγίου Πορφυρίου του Αγιορείτου στο Tilburg της Ολλανδίας.

Την Παρασκευή το πρωί έγινε η υποδοχή του λειψάνου του στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαμβέρτου στο Eindhoven και τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Εν συνεχεία, έλαβε χώρα η Εξόδιος Ακολουθία.

Τον επικήδειο λόγο εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Η προσωπικότητα του πατρός Arkadi και η ειλικρινής του αγάπη για τους ανθρώπους εμπνέουν πνευματικά και ηθικά, διότι σε αυτόν βλέπουμε την ενσάρκωση της αρετής και ταυτοχρόνως και του θάρρους. (…) Για τον λόγο αυτό ο πατήρ Arkadi είχε πάντοτε την πρώτη θέση στις καρδιές των πιστών που τον γνώρισαν, που πήγαν στην Ενορία του Αγίου Πορφυρίου στο Tilburg, ή εκείνων που τον αναζήτησαν ως πνευματικό πατέρα”.

O π. Arkadi γεννήθηκε τoν Φεβρουάριο του 1948 στην Οδησσό της Ουκρανίας όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός με διδακτορικό τίτλο στον μαγνητισμό. Διατηρούσε δική του επιχείρηση. Ο γάμος του τελέστηκε στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Eindhoven όπου το 2006 χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία το 2007 πρεσβύτερος από τον τότε Επίσκοπο Σινώπης, και νυν Μητροπολίτη Βελγίου, κ. Αθηναγόρα. Ήταν πατέρας ενός υιού και παππούς δύο εγγονών.

Ο π. Arkadi ήταν πολύ ευγενής και πραγματικός ιερεύς. Του άρεσε πολύ να τελεί τις Ιερές Ακολουθίες και ήταν πάντοτε πρόθυμος και έτοιμος να βοηθήσει τον κάθε αναγκεμένο. Πρόσφατα συμμετείχε στην ετήσια Σύναξη του Ιερού Κλήρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην πόλη La Roche-en-Ardenne. Ο Κύριος ανήμερα του Αγίου Νικολάου τον κάλεσε κοντά του να αναπαυθεί στους κόλπους των Αγίων και των Δικαίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων