03/08/2022 03/08/2022 Με την τέλεση των προβλεπομένων από το Τυπικό τη Εκκλησίας Ιερών Ακολουθιών, άρχισε η ευλογημένη περίοδος του Δεκαπενταύγουστου στη Σμύρνη, στο μοναδικό λειτουργούντα σήμερα Ορθόδοξο Ναό, αυτόν της Αγίας Φωτεινής, όπου, δια πρεσβειών των Αγίων Εφόρων της πρωτεύουσας της Ιωνίας, ακολουθείται, τα τελευταία έτη, απρόσκοπτα το ωρολόγιο πρόγραμμα των τακτικών Ιερών Ακολουθιών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
03 Αυγούστου, 2022 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2022 - 22:32

Έναρξη του Δεκαπενταύγουστου στη Σμύρνη

Διαδώστε:
Έναρξη του Δεκαπενταύγουστου στη Σμύρνη

Με την τέλεση των προβλεπομένων από το Τυπικό τη Εκκλησίας Ιερών Ακολουθιών, άρχισε η ευλογημένη περίοδος του Δεκαπενταύγουστου στη Σμύρνη, στο μοναδικό λειτουργούντα σήμερα Ορθόδοξο Ναό, αυτόν της Αγίας Φωτεινής, όπου, δια πρεσβειών των Αγίων Εφόρων της πρωτεύουσας της Ιωνίας, ακολουθείται, τα τελευταία έτη, απρόσκοπτα το ωρολόγιο πρόγραμμα των τακτικών Ιερών Ακολουθιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής, 31 Ιουλίου 2022, ενώ επί τη ετησία μνήμη των Αγίων Μακκαβαίων Παίδων, της μητρός των Σολομονής και του διδασκάλου των Ελεαζάρου και τη γενομένη το πάλαι εν Κωνσταντινουπόλει Προόδω του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, χοροστάτησε κατά τις Ιερές Ακολουθίες, το απόγευμα της παραμονής και το πρωί της 1ης Αυγούστου. Προστάντος του οικείου Ποιμενάρχη τελέστηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Α’ Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Όπως έχει προαναγγελθεί από την Ιερά Μητρόπολη Σμύρνης, οι Παρακλητικοί Κανόνες προς την Υπεραγία Θεοτόκο θα τελεστούν, καθ’ όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων