09/12/2022 09/12/2022 Με χαρά και πνευματική ευφροσύνη γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σεούλ. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, πριν από την Απόλυση της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, με τους π. Ρωμανό Kavchak, π. Αντώνιο Lim και τον Διακόνο Γιοχάν Park  τοποθέτησαν την...
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2022 - 18:10

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ

Με χαρά και πνευματική ευφροσύνη γιορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σεούλ.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, πριν από την Απόλυση της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος, με τους π. Ρωμανό Kavchak, π. Αντώνιο Lim και τον Διακόνο Γιοχάν Park  τοποθέτησαν την Ιερά Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νικολάου στο μέσον του καθεδρικού Ιερού Ναού.

Μετά την σχετική δέηση δόθηκαν στα παιδιά, όπως κάθε χρόνο, δώρα εκ μέρους του Αγίου Νικολάου.

Μετά το κοινό γεύμα αγάπης ακολούθησε με την συμμετοχή νέων και ενηλίκων η προγραμματισμένη καθαριότητα του ιερού Ναού, του προαύλιου χώρου και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των δένδρων και των αιθουσών του κτηριακού συγκροτήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου εψάλη ο Μεγάλος Εσπερινός της εορτής μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Μητροπολίτου με θέμα: «Οι Άγιοι, οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της ανθρωπότητας». Ακολούθησε η λιτανεία της Εικόνας και των ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου εξωτερικά του ιερού ναού. Μετά την Λιτανεία τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία και κατόπιν προσφέρθηκε εορταστικό δείπνο προς όλους τους συμμετέχοντες.

Την Τρίτη στις 6 Δεκεμβρίου το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου της εορτής και η θεία Λειτουργία.

Ο εορτασμός τελείωσε με την προσφορά εορταστικού γεύματος αγάπης προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων