07/02/2022 07/02/2022 Με την συμμετοχή ικανού εκκλησιάσματος εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής η μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου κατά την παράδοση Επισκόπου Σμύρνης, μαθητού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της μνήμης του και ευλογήθηκε...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:44

Η εορτή του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη

Με την συμμετοχή ικανού εκκλησιάσματος εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής η μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου κατά την παράδοση Επισκόπου Σμύρνης, μαθητού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της μνήμης του και ευλογήθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των μελών της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης. Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προ της Απολύσεως της οποίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθανάσιος Κατζιγκάς.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ναός του Αγίου Βουκόλου στη μαρτυρική Σμύρνη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων