21/06/2020 21/06/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρις πάντων των εν Γαλλία διαλαμψάντων Αγίων. Της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Αγίους που μαρτύρησαν και ασκήτεψαν στα χώματα της σημερινής Γαλλίας και του Πριγκιπάτου του Μονακό. “Η αγιότητα δεν περιορίζεται γεωγραφικά ούτε...
21 Ιουνίου, 2020 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2020 - 14:10

“Η Γαλλία παρέμεινει σταθερή στις χριστιανικές της ρίζες”

Διαδώστε:
“Η Γαλλία παρέμεινει σταθερή στις χριστιανικές της ρίζες”

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρις πάντων των εν Γαλλία διαλαμψάντων Αγίων. Της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Αγίους που μαρτύρησαν και ασκήτεψαν στα χώματα της σημερινής Γαλλίας και του Πριγκιπάτου του Μονακό.

“Η αγιότητα δεν περιορίζεται γεωγραφικά ούτε χρονικά. Στη Γαλλία έζησε πλήθος Αγίων που με το βίο τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και πρεσβεύουν αδιάλειπτα προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Άγιοι λιγότερο γνωστοί στην Ανατολή όπως ο Μάρτυρας Γκουενόλιος ο εν Βρετάνη, ο Άγιος Χροδεγάν Επίσκοπος Μέτς και ο Άγιος Λούπος ο Ομολογητής, Επίσκοπος Τρουά, καθώς και περισσότερο γνωστοί στην Ανατολή Άγιοι όπως ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, πολιούχος των πόλεων των Αθηνών και των Παρισίων, ο Άγιος Ειρηναίος Επίσκοπος Λουγδούνων (Λυών), ο Άγιος Ραφαήλ ο εν Μυτιλήνη μαρτυρήσας και ο Άγιος Σουλπίκιος, μαθητής του Αγίου Μαρτίνου Τουρώνης. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε και σύγχρονους Αγίους που κατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρόσφατα στο Αγιολόγιο, τον Άγιο Δημήτριο τον Πρεσβύτερο, Γεώργιο, Ηλία, την Οσία Μαρία και τον Άγιο Αλέξιο Μεντβέντκοφ.

Η Γαλλία υπήρξε από τις πρώτες περιοχές που εκχριστιανίστηκαν από ιεραποστόλους που δρούσαν στα όρια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και κατέστη ακλόνητος φρουρός της πίστεως, παρόλο που από τον έβδομο ακόμα αιώνα δεχόταν σκληρές επιθέσεις από βαρβάρους και αιρετικούς.

Η Γαλλία παρέμεινε σταθερή στις χριστιανικές της ρίζες. Οι βασιλείς της Γαλλίας διαφύλαξαν την Εκκλησία ως κόρη οφθαλμού ενώ και στις μέρες μας οι νεότεροι Άρχοντες συνεργάζονται αρμονικά με την Εκκλησία και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία συνεχίζει να αποτελεί λίκνο πολιτισμού, ελευθερίας και δημοκρατίας. Η Γαλλία οικοδόμησε κάποια από τα σημαντικότερα και μεγαλοπρεπέστερα χριστιανικά μνημεία και ανέδειξε πολλούς ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών. Να έχουμε αδελφοί μου την ευλογία του Θεού δια των πρεσβειών των Αγίων μας”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων