06/05/2023 06/05/2023 Το Σάββατο 6 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας εόρτασε, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του βουνού στην Αλάνια. Σύμφωνα με την αγιολογική παράδοση, όταν επέστρεφε στην Καππαδοκία ο Άγιος Γεώργιος νικητής μετά από μία επιτυχή εκστρατεία, διασχίζοντας την περιοχή της Αττάλειας στην Παμφυλία, παρέδωσε...
06 Μαΐου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 20:32

Ι.Μ Πισιδίας: Πανήγυρη στο ναό του Αγ. Γεωργίου του βουνού στην Αλάνια (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ Πισιδίας: Πανήγυρη στο ναό του Αγ. Γεωργίου του βουνού στην Αλάνια (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 6 Μαΐου η Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας εόρτασε, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του βουνού στην Αλάνια.

Σύμφωνα με την αγιολογική παράδοση, όταν επέστρεφε στην Καππαδοκία ο Άγιος Γεώργιος νικητής μετά από μία επιτυχή εκστρατεία, διασχίζοντας την περιοχή της Αττάλειας στην Παμφυλία, παρέδωσε στον βασιλέα την κόρη του πίσω σώα.

Η πριγκίπισσα είχε δοθεί τροφή σε ένα δράκοντα, τον οποίο ο Άγιος φόνευσε με την υπερφυσική δύναμη που άντλησε από την πίστη του. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο βουνό που υψώνεται πάνω από την Αλάνια κτίστηκε κατά την παράδοση στον τόπο όπου σκότωσε το θηρίο. Ο ναός που σώζεται, όπως μαρτυρεί η επιγραφή μπροστά στην είσοδό του, κτίστηκε το 1873, αλλά ο αρχικός, μάλλον είχε κτιστεί τον 8ο αιώνα στον τόπο που εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος. Από τον 13ο αιώνα, υπήρχε κοντά μία μονή. Η εκκλησία ανήκει τώρα στον Δήμο, ο οποίος έχει δώσει την άδεια στην ενορία της Αλάνιας να τελεί εκεί ακολουθίες μία φορά τον μήνα.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, συλλειτούργησαν ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας και συμμετείχε πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων