16/09/2021 16/09/2021 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Καθρεδικό Ναό της Αγίας Τριάδος, ο καθιερώμένος αγιασμός της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Αυστρίας και Υποδιευθυντή της Σχολής Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Νικολίτση, ο οποίος μετέφερε τις ευχές...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2021 - 11:58

Η πνευματική κυψέλη γνώσης των Ελλήνων της Βιέννης

Διαδώστε:
Η πνευματική κυψέλη γνώσης των Ελλήνων της Βιέννης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Καθρεδικό Ναό της Αγίας Τριάδος, ο καθιερώμένος αγιασμός της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Αυστρίας και Υποδιευθυντή της Σχολής Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Νικολίτση, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, που λόγω της επίσημης Πατριαρχικής Επισκέψεως στην Ουγγραία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόξενος της Ελλάδος στην Αυστρία κ. Έλενα Γκουλούση, εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της παρουσίας του σχολείου και της αναγκαιότητάς του στη ζωή των Ελλήνων της Βιέννης.

Ο πατήρ Ιωάννης καλωσόρισε τους μαθητές και αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών κατά το τελευταίο διάστημα, επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το σχολείο και ευχαρίστησε όλους για την υπομονή και την κατανόησή που επέδειξαν κατά τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

Τόνισε τον ενεργό ρόλο της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης ως πνευματική κυψέλη γνώσεως, γραμμάτων, πολιτισμού και αρετής. Ως ένα διαρκές σημείο αναφοράς, συναναναστροφής και προόδου των μαθητών, ως ένα φωτεινό μνημείο ακτινοβολίας πνεύματος, παιδείας και κοινωνίας με το Χριστό.

Ευχήθηκε καλή, ευλογημένη, καρποφόρα και αδιάκοπη η νέα σχολική χρονιά με τη χάρη και την ευλογία του Θεού, χωρίς απρόοπτα και περαιτέρω δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων