19/10/2021 19/10/2021 Την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Γάλλου, προστάτου και εφόρου του φερωνύμου ελβετικού Καντονίου και της πόλεως του St. Gallen, όπου και εδρεύει, τίμησε φέτος για πρώτη φορά με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων η Ενορία Ανατολικής Ελβετίας και Πριγκιπάτου Λιχτενστάιν. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, 8 και κορυφώθηκαν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου....
19 Οκτωβρίου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 8:55

Η πρώτη πανήγυρη του Οσίου Γάλλου στο ομώνυμο Καντόνι

Διαδώστε:
Η πρώτη πανήγυρη του Οσίου Γάλλου στο ομώνυμο Καντόνι

Την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Γάλλου, προστάτου και εφόρου του φερωνύμου ελβετικού Καντονίου και της πόλεως του St. Gallen, όπου και εδρεύει, τίμησε φέτος για πρώτη φορά με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων η Ενορία Ανατολικής Ελβετίας και Πριγκιπάτου Λιχτενστάιν.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, 8 και κορυφώθηκαν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου το πλήρωμα της Ενορίας υποδέχθηκε πανδήμως στα προπύλαια του ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης St. Gallen την ιερά εικόνα του τοπικού Αγίου, η οποία ιστορήθηκε και δωρήθηκε από την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου.

Το ιερό σέμνυμα κόμισαν με την κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, ο Καθηγούμενος της ως άνω Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κολτσίδης, με τον ιστορήσαντα την εικόνα και Ηγουμενοσύμβουλο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Χειμώνα.

Το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεία Λειτουργία, επί τη υποδοχή της εικόνος, προεξάρχοντος του ιερατικού συλλειτούργου ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Κύριλλος.

Το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, κυριώνυμο ημέρα μνήμης του Οσίου Γάλλου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία με την φιλάδελφη συμμετοχή του Ιερ. Προϊσταμένου της Ενορίας Βασιλείας – Β. Δυτικής Ελβετίας Πρωτοπρ. Δημητρίου Μαρτζέλου.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, εφεξής εκάστη 16η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του Οσίου Γάλλου, θα εορτάζεται πανηγυρικώς στην Ενορία του St. Gallen, ο τοπικός της Άγιος στα εδάφη όπου έζησε, ασκήθηκε στην εν Χριστώ τελείωση και κοιμήθηκε εν ειρήνη τον 7ο μ.Χ. αιώνα.

“Η ιστορική αυτή απόφαση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας επαναφέρει στην λειτουργική μνήμη ένα άγνωστο και αφανή στην Ανατολή, μεγάλο, όμως, Άγιο της πρώτης χιλιετίας του ιστορικού βίου της Εκκλησίας μας, και επιτρέπει στους ορθοδόξους πιστούς της Ενορίας μας, και γενικώς της Μητροπόλεώς μας, να τιμούν καθηκόντως την σημαντική αυτή οσιακή μορφή που έζησε και έδρασε στην περιοχή αυτή της Ελβετίας και έδωσε το όνομά της στο Καντόνι και στην πόλη του St. Gallen”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενορίας Ανατολικής Ελβετίας και Πριγκιπάτου Λιχτενστάιν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων