16/12/2020 16/12/2020 Την αναντικατάστατη συμβολή της θρησκείας για το μέλλον της Ευρώπης τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στην εισήγησή του σε πρόσφατη ημερίδα, 9 Δεκεμβρίου 2020, που διοργάνωσε το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα με εκπροσώπους των θρησκειών και των εκκλησιών. Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα αυτών σημείωσε, ότι η θρησκεία αποτελεί βασικό μέγεθος του ανθρωπίνου βίου, τόσο σε...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:55

“Η θρησκεία ως ευοίωνη προοπτική για το μέλλον της Ευρώπης“

Διαδώστε:
“Η θρησκεία ως ευοίωνη προοπτική για το μέλλον της Ευρώπης“

Την αναντικατάστατη συμβολή της θρησκείας για το μέλλον της Ευρώπης τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος στην εισήγησή του σε πρόσφατη ημερίδα, 9 Δεκεμβρίου 2020, που διοργάνωσε το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα με εκπροσώπους των θρησκειών και των εκκλησιών. Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα αυτών σημείωσε, ότι η θρησκεία αποτελεί βασικό μέγεθος του ανθρωπίνου βίου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Μάλιστα η προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν μία κοινωνία βάσει αθειστικών αρχών έχει πέσει στο κενό. Χωρίς αναφορά στην θρησκεία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το παρελθόν, ούτε να αναλύσουμε το παρόν, πόσω μάλλον να φανταστούμε το μέλλον της ανθρωπότητας. Για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο, η ιδέα μιάς κοινής Ευρώπης, την οποία συμμερίζεται, αποτελεί παρά τις όποιες δυσκολίες πραγμάτωσης αυτής, το μοναδικό πρότυπο πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού οράματος, που μπορεί να συνεισφέρει στην συμφιλίωση και κατά συνέπεια στην ειρήνη των λαών. Η θρησκεία και η πίστη μπορούν να διαδραματίσουν στη διαδικασία αυτή έναν κομβικό ρόλο, πρωτίστως στην προώθηση του διαλόγου. Η αξιοπιστία των θρησκειών βέβαια εξαρτάται από τον βαθμό δραστηριοποίησής τους στην επίτευξη αυτής της ειρήνης.

Η Εισήγηση έγινε στην γερμανική γλώσσα και μπορείτε να την βρείτε  πατώντας εδώ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων