28/12/2021 28/12/2021  Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου εν Κωνσταντινουπόλει Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου. Κατά την ομιλίαν του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου σε συνδυασμό με την θεολογική ερμηνεία της παρελθούσης...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 16:24

ΙΜ Δέρκων: Εορτή του Αγίου Στεφάνου – Επέτειος ενός έτους από τη χειροτονία του π Δανιήλ Ζαφείρη

Διαδώστε:
ΙΜ Δέρκων: Εορτή του Αγίου Στεφάνου – Επέτειος ενός έτους από τη χειροτονία του π Δανιήλ Ζαφείρη

 Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου της ομωνύμου εν Κωνσταντινουπόλει Κοινότητος στο Γεσήλκιοϊ, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Κατά την ομιλίαν του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου σε συνδυασμό με την θεολογική ερμηνεία της παρελθούσης εορτής της ενανθρώπησης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού υπό της Παρθένου Μαρίας.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε, διά την επέτειο ενός έτους από την εις διάκονον χειροτονία, τoν π. Δανιήλ Ζαφείρη αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, η Ιερά Μητρόπολη των Δέρκων και επέκεινα η Μητέρα Εκκλησία χαίρεται και αγάλλεται επί τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισδοχή εις τον Ιερόν Κλήρον του Ιερολ. Διακόνου αυτής κ. Δανιήλ Ζαφείρη, ο οποίος κατά το διαρρεύσαν βραχύ χρονικόν διάστημα με τον ζήλο του, την εργατικότητά του, την κατάρτησή του και την ευγένειά του απέσπασε την αγάπη και την εκτίμηση του ευσεβούς ποιμνίου της Θεοσώστου ταύτης επαρχίας. Διερμηνεύω τα αισθήματα απάντων ημών και τον συγχαίρω πατρικώς. Ήρθαν εις την Πόλιν μας εκείνος και η Ελλογιμ. σύζυγός του δια να προσφέρουν διακονία εις το ποίμνιό μας εδώ, αλλά και επέκεινα. Τους ευχαριστώ αμφοτέρους και τους εύχομαι υγείαν, μακρότητα ημερών και ο Θεός να ευλογεί το έργον, το οποίον επιτελούν».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων