26/01/2023 26/01/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας εξέδωσε τιμητικό Ημερολόγιο αφιερωμένο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτήριου Τράμπα, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών, στις 10 Ιουνίου του 2022. Ο Μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε ο πρώτος Μητροπολίτης Κορέας αναπτύσσοντας πλούσιο ιεραποστολικό και κηρυκτικό έργο. Στον πρόλογο του Ημερολογίου, ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 11:12

Ημερολόγιο του 2023 αφιερωμένο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πισιδίας κυρό Σωτήριο Τράμπα

Διαδώστε:
Ημερολόγιο του 2023 αφιερωμένο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πισιδίας κυρό Σωτήριο Τράμπα

Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας εξέδωσε τιμητικό Ημερολόγιο αφιερωμένο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Πισιδίας κυρού Σωτήριου Τράμπα, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών, στις 10 Ιουνίου του 2022. Ο Μακαριστός Ιεράρχης υπήρξε ο πρώτος Μητροπολίτης Κορέας αναπτύσσοντας πλούσιο ιεραποστολικό και κηρυκτικό έργο.

Στον πρόλογο του Ημερολογίου, ο Μητροπολίτης Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος αναφέρει:

«Μνημονεύετε των ηγουμένων υμών, οίτινες ελάλησαν υμίν τον λόγον του Θεού, ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής μιμείσθε την πίστιν» (Εβρ. 3:7).

Η πιο πάνω αποστολική προτροπή αφορά όλους τους πιστούς κάθε εποχής. Στον καθένα μας τονίζει την ανάγκη να θυμόμαστε τους πνευματικούς μας πατέρες και διδασκάλους και να τους τιμάμε, μιμούμενοι την φλογερή πίστη και κενωτική τους αγάπη.

Η ανάμνηση των πνευματικών μας πατέρων και διδασκάλων δεν είναι, όμως, μόνον μια διανοητική ή συναισθηματική ανάμνηση. Ο λόγος του Θεού μάς προτρέπει να συνοδεύεται από κάτι πολύ ουσιαστικότερο• προπαντός να συνοδεύεται από μίμηση της καθαρής και αγίας ζωής τους.

Γι ̓ αυτό τον λόγο και η αφιέρωση του Ημερολογίου του 2023 της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας στον μακαριστό πνευματικό μας πατέρα, τον Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτήριο (Τράμπα), τον από Κορέας, ο οποίος έζησε και εργάστηκε με ένθεο ζήλο 47 χρόνια στην Κορέα, αποσκοπεί στο να μας υπενθυμίζει συνεχώς την άγια βιοτή του

• να γίνει το υπόδειγμα και το πρότυπό μας κατά το νέον έτος
•να μιμηθούμε την ακλόνητη πίστη του και την μεγάλη αγάπη του προς τον Θεό
• να μας διδάσκει με το φιλάνθρωπο παράδειγμά του πώς να συμπεριφερόμαστε στους συνανθρώπους μας• να αγαπάμε, όπως Εκείνος, την εν Κορέα Εκκλησία μας και να εργαζόμαστε γι ̓ Αυτήν.

Εκ μέρους των κληρικών, των μοναχών και όλων των συνεργών μας σας εύχομαι υγεία, μακροημέρευση και κάθε ευλογία παρά Κυρίου κατά το νέον έτος 2023!».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Ημερολόγιο:

Βιογραφικά στοιχεία του Μητροπολίτη Πισιδίας

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1929, όπου έλαβε την εγκύκλιο και μέση εκπαίδευση. Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1951. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1956.

Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης. Το 1960 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε και το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη.

Κατά τα έτη 1965- 1968 υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιεροκήρυκας. Στην συνέχεια διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέχρι τον Δεκέμβριο 1973. Τα επόμενα δύο χρόνια υπηρέτησε ως προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου.

Τον Νοέμβριο του 1975 μετέβη οικειοθελώς στην Ν. Κορέα όπου διορίσθηκε (με απόσπαση) προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, Σεούλ, και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Άπω Ανατολής. Εργάστηκε για την αναδιοργάνωση της εκεί Ορθόδοξης Ιεραποστολής και της Ορθόδοξης Κοινότητας και μερίμνησε για την επέκταση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και σε άλλες περιοχές της Ν. Κορέας.

Το 1982 διορίστηκε Διευθυντής του Θεολογικού Σεμιναρίου «Άγιος Νικόλαος» Σεούλ και το 1986 Πρόεδρος του υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου συσταθέντος ιεραποστολικού Οργανισμού «Orthodox Eastern Mission», ο οποίος δραστηριοποιήθηκε εκτός της Κορέας και σε άλλες χώρες της Ν.Α Ασίας, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες, Σινγκαπούρη, Ινδονησία και Ινδία.

Το 1993 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας, με τον τίτλο της Επισκοπής Ζήλων. Το 1995 διορίστηκε Προϊστάμενος του νεοσύστατου ιεραποστολικού ιδρύματος «Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κορέα».

Το 1999 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Σεούλ, για την 25ετή υπηρεσία του στην Κορέα, και το 2000 Επίτιμος Δημότης Παπάγου, Αθηνών. Έχει λάβει το βραβείο Ιερέως του Ιδρύματος “Γεώργη και Κατίγκως Λαιμού” και έχει βραβευθεί, επίσης, από την Ακαδημία Αθηνών με το χάλκινο μετάλλιό της. Στις 20 Απριλίου 2004 εξελέγη Μητροπολίτης της νεοσύστατης Ιεράς Μητροπόλεως Κορέας.

Την 27η Μαΐου 2008, μετά από οικειοθελή παραίτηση από την Μητρόπολη Κορέας, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας.

Διαβάστε το Ημερολόγιο ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων