18/05/2022 19/05/2022 Κατά το διήμερο 6 και 7 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρίου Δημητρίου, με την συμμετοχή 65 συνέδρων από όλη την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας. Το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Στην...
18 Μαΐου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2022 - 3:08

Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας

Διαδώστε:
Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας

Κατά το διήμερο 6 και 7 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρίου Δημητρίου, με την συμμετοχή 65 συνέδρων από όλη την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα μέλη της Συνέλευσης, κληρικούς και λαϊκούς, και τόνισε την σημασία και την σπουδαιότητα των Κληρικολαϊκών Συνελεύσεων. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινετικούς λόγους προς τους Ιερείς και ακολούθησε συζήτηση επί ποιμαντικών θεμάτων.

Το πρωί του Σαββάτου, 7 Μαΐου 2022, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ξεκίνησε η κεντρική συνεδρίαση της Συνέλευσης, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κύριος Δημήτριος ανέγνωσε το μήνυμα της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχη κυρίου κυρίου Βαρθολομαίου.

Οι εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης περατώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων