08/12/2021 08/12/2021 Την πρώτη επίσκεψη στον Ναό που παραχωρήθηκε στην Ενορία της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού των Ορθοδόξων για την τέλεση της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, η οποία εδρεύει στη Βιέννη, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. DDr. Alexander Lapin, υπεύθυνο της Ορθοδόξου Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού, τον Ιερομόναχο...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 10:29

Κοντά στους Ορθόδοξους Στρατιωτικούς Ιερείς της Βιέννης

Διαδώστε:
Κοντά στους Ορθόδοξους Στρατιωτικούς Ιερείς της Βιέννης

Την πρώτη επίσκεψη στον Ναό που παραχωρήθηκε στην Ενορία της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού των Ορθοδόξων για την τέλεση της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, η οποία εδρεύει στη Βιέννη, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. DDr. Alexander Lapin, υπεύθυνο της Ορθοδόξου Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού, τον Ιερομόναχο π. Αθανάσιο Buk και τον Αρχιδιάκονο της Σερβικής Ορθοδόξου Ενορίας του 16ου Διαμερίσματος π. Roman Fischer. Παρέστησαν τα μέλη της Ενορίας και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Στρατιωτικός Ιερεύς Dr. Harald Tripp ως εκπρόσωπος των λοιπών Θρησκευτικών Υπηρεσιών του Αυστριακού Στρατού.

Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αρσενίου με θέμα τη Ζωή εν Χριστώ. “Ας ακολουθήσωμε τον Χριστό, παρότρυνε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος, ειδικά στους δύσκολους καιρούς των προκλήσεων και των πιέσεων, αλλά και της προετοιμασίας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Τους σύστησε επίσης να είναι δυνατοί στις πνευματικές τους προσπάθειες, να μην χαλαρώνουν στις προσπάθειές τους, να ζούν εν Χριστώ και να αντιμετωπίζουν όλες τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής με υπομονή και αγάπη. Οι μεγάλοι Άγιοι που γιορτάζουμε και τιμούμε αυτές τις μέρες, ανέφερε, ο Άγιος Σάββας, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Νικόλαος, ας αποτελέσουν σημαντική βοήθεια και μεγάλο παράδειγμα για μας”, ανέφερε.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας εξέφρασε, εν συνεχεία, την ευαρέσκειά του για τη σύσταση αυτής της Ενορίας και για τη δυνατότητα να τελείται τακτικά η Θεία Λειτουργία, καθώς και τη χαρά του για την πρώτη αυτή επίσκεψή του στους ορθοδόξους στρατιωτικούς της Βιέννης. Ευχαρίστησε τον υπεύθυνο αυστριακό στρατιωτικό ιερέα της Στρατιωτικής Θρησκευτικής Υπηρεσίας για τη χορήγηση του χώρου του Ιερού Ναού και για την ευγενική και φιλική φιλοξενία την οποία απολαμβάνει η μικρή ορθόδοξη κοινότητα ώστε να αποδίδει όμορφους καρπούς. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Alexander Lapin για την 10ετή και πλέον υπηρεσία του ως ορθόδοξου στρατιωτικού Ιερέα και για όλες τις αφοσιωμένες προσπάθειές του στο πλαίσιο αυτών των καθηκόντων αλλά και πέραν αυτών στην Εκκλησία. Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Ιερείς και σε όλους τους παρευρισκόμενους την πλούσια ευλογία και στήριξη του Θεού στις προσπάθειές τους.

Λαμβάνοντας το λόγο ο υπεύθυνος αυστριακός στρατιωτικός Ιερεύς της Στρατιωτικής Θρησκευτικής Υπηρεσίας κ. Harald Tripp καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεργασίας με την Ορθόδοξη Θρησκευτική Υπηρεσία Στρατού και του προσέφερε αναμνηστικό δώρο.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Alexander Lapin ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του και την υποστήριξη που του παρείχε μέχρι σήμερα. Ως αναμνηστικό δώρο, για την πρώτη αυτή επίσκεψή του και ως έκφραση συνεχούς ενότητος στην προσευχή, του παρέδωσε Εικόνα του Αγίου Μερκουρίου, προστάτου της Ενορίας της Ορθοδόξου Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων