10/03/2022 10/03/2022 Με την καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος είναι αντίθετος με το θέλημα του Θεού, όπως και κάθε πόλεμος, ξεκίνησε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στη Μητρόπολη Κορέας Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Σεούλ τελέστηκε ο Όρθρος της Κυριακής της Τυρινής και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιου, με...
10 Μαρτίου, 2022 - 13:13

Κορέας Αμβρόσιος: Αντίθετος με το θέλημα του Θεού ο πόλεμος στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Κορέας Αμβρόσιος: Αντίθετος με το θέλημα του Θεού ο πόλεμος στην Ουκρανία

Με την καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος είναι αντίθετος με το θέλημα του Θεού, όπως και κάθε πόλεμος, ξεκίνησε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στη Μητρόπολη Κορέας

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου της Σεούλ τελέστηκε ο Όρθρος της Κυριακής της Τυρινής και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιου, με συλλειτουργούς τον π. Αντώνιο Lim και τον διάκονο Γιοχάν Park. Στο τέλος της Λειτουργίας, ανεγνώσθη στα κορεάτικα ο Κατηχητήριος Λόγος για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση προς τους πιστούς για προσευχή υπέρ της κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία και υπέρ επικράτησης της Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. «Καταδικάζουμε απερίφραστα», είπε, «τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, γιατί αυτός ο πόλεμος, όπως και κάθε πόλεμος, είναι αντίθετος με το θέλημα του Θεού. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από τον πόλεμο».

Στην συνέχεια ευλόγησε τα μέλη του νέου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Νικολάου. Τους συνεχάρη εκ μέρους όλων των μελών της Ενορίας για την εκλογή τους και τόνισε ότι αναλαμβάνουν ιερή διακονία για την βοήθεια του πνευματικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, σε μια εποχή μάλιστα που η ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου αναδομείται εκ θεμελίων. Κάλεσε όλους να συνεργαστούν με αγάπη και ομόνοια για να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο τρόπο στην πρόσκληση των νέων εξελίξεων.

Κατόπιν έγινε σύντομη δέηση για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους κατά την οποία δόθηκαν δώρα στους μαθητές που αποφοίτησαν από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Για τεχνικούς λόγους ο Εσπερινός της Συγγνώμης τελέστηκε λίγη ώρα μετά την Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θέμα: «Ο όρος της συγχώρεσης».
Όλοι όσοι συμμετείχαν στον Εσπερινό της Συγγνώμης είχαν την δυνατότητα να ζητήσουν και να δώσουν συγχώρεση, ως απαραίτητη προετοιμασία για να εισέλθουν στο στάδιο των αρετών της Μ. Τεσσαρακοστής.

Mητροπολίτης Κορέας για Ουκρανία: «Χρέος η καταδίκη του πολέμου»

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία, η οποία διοργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών Κορέας στην Αγγλικανική Εκκλησία της Σεούλ. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία από όλες τις χριστιανικές Εκκλησίες σ᾽ όλο τον κόσμο, είναι το πρώτο ουσιαστικό χρέος όλων.

«Ως πνευματικοί άνθρωποι, υπέρμαχοι της αγάπης και της ειρήνης μεταξύ των λαών και των πολιτισμών, όπως μας διδάσκει το άγιον Ευαγγέλιο, καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη του είναι μας κάθε πόλεμο, γιατί προκαλεί θάνατο και καταστροφή. Ιερό χρέος μας είναι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο κατά της αδικίας, της βίας και του πολέμου.

Η καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία από όλες τις χριστιανικές Εκκλησίες σ᾽ όλο τον κόσμο, είναι το πρώτο ουσιαστικό χρέος όλων μας. Δεν επιτρέπεται επ᾽ ουδενί λόγω να μην εκφράζουμε δυναμικά την διαφωνία μας για ένα θέμα που είναι απολύτως αντίθετο με το θέλημα του Θεού.», τόνισε χαρακτηριστικά και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Το συμπέρασμα από όσα ελέχθησαν είναι ότι η καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία αφενός και η συμπαράσταση με κάθε δυνατό τρόπο στον Ουκρανικό λαό που υποφέρει από τις συνέπειες του πολέμου αφετέρου, είναι αυτό που επιβάλει να κάνουμε άμεσα η χριστιανική μας ταυτότητα. Το χριστιανικό μας χρέος για την υπεράσπιση των αδικουμένων, είναι μονόδρομος. Μόνον έτσι θα δικαιούμαστε να ονομαζόμαστε Χριστιανοί και να ελπίζουμε ότι το κακό δεν θα κτυπήσει αύριο και την δική μας πόρτα. Μόνον έτσι θα αξιωθούμε να κληθούμε υιοί Θεού, αφού «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοὶ ὅτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσονται» (Μτ. 5:9)»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων