01/11/2021 01/11/2021 Ο γάμος και ο πανάρχαιος θεσμός της οικογένειας στην εποχή μας είναι πνευματική επανάσταση τόνισε ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου που τέλεσε πριν λίγες ημέρες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ, υπογραμμίζοντας ότι είναι παράλληλα μια ουσιαστική αντίσταση στο πνευματικό, ηθικό και κοινωνικό κακό της σημερινής...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 12:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 12:48

Κορέας: Πνευματική επανάσταση ο γάμος στην εποχή μας

Διαδώστε:
Κορέας: Πνευματική επανάσταση ο γάμος στην εποχή μας

Ο γάμος και ο πανάρχαιος θεσμός της οικογένειας στην εποχή μας είναι πνευματική επανάσταση τόνισε ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου που τέλεσε πριν λίγες ημέρες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ, υπογραμμίζοντας ότι είναι παράλληλα μια ουσιαστική αντίσταση στο πνευματικό, ηθικό και κοινωνικό κακό της σημερινής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Χαμάλης και η Ελένη Cho Hye-won ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο μυστήριο που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος.  Ο Ανδρέας Χαμάλης, γεννήθηκε σε λευϊτική οικογένεια στον Νέο Σκοπό Σερρών και έζησε από βρέφος μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, και η Ελένη Cho Hye-won γεννήθηκε επίσης σε κορεατική ορθόδοξη οικογένεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος ανέφερε κατά την ομιλία: 

“Ο θεσμός της οικογένειας περνά στην εποχή μας, ως γνωστόν, μεγάλη κρίση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πρώτον, από το γεγονός ότι πολλοί νέοι σήμερα δεν παντρεύονται, αλλά προτιμούν να συζούν παράνομα και δεύτερον, εάν προχωρήσουν στον γάμο, δεν θέλουν να κάνουν παιδιά. Έτσι φθάσαμε στο σημείο η Κορέα να έχει σήμερα τα υψηλότερα ποσοστά υπογεννητικότητας παγκοσμίως.

Γι᾽ αυτό η απόφαση δύο νέων ανθρώπων, να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου από αγάπη μεταξύ τους και από σεβασμό προς τον πανάρχαιο θεόσδοτο θεσμό της οικογένειας, είναι μια πνευματική επανάσταση, μια ουσιαστική αντίσταση στο πνευματικό, ηθικό και κοινωνικό κακό της σημερινής κοινωνίας.

Αυτός είναι ο λόγος, που όλοι όσοι σήμερα συναχθήκαμε εδώ, για την τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου, έχουμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Γιατί οι αγαπητοί μας Ανδρέας και Ελένη σήμερα ήρθαν στην εκκλησία για να δώσουν ενώπιον του Θεού υπόσχεση αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης ο ένας προς τον άλλον. Ήρθαν για να λάβουν την ευλογία του Θεού, ώστε να ξεκινήσουν την δημιουργία της οικογένειάς τους βασισμένη στο γερό και ασάλευτο θεμέλιο της πίστης και της αγάπης.

Αγαπητά μας παιδιά και αδέλφια, Ανδρέα και Ελένη,

Σήμερα όλοι εμείς, σας συνοδεύουμε με τις προσευχές μας και σας ευχόμαστε να ζήσετε αγαπημένοι και «πιασμένοι χέρι χέρι στον δρόμο που στην θέωση θα σας φέρει». Σας συνοδεύουν η εκ βαθέων αγάπη και οι εγκάρδιες ευχές των καλών γονέων σας, που σας γέννησαν και με τόσους κόπους σας ανέθρεψαν, καθώς επίσης των αδελφών σας και όλων των οικείων σας.

Οι συγγενείς σας από την Ελλάδα, την Αμερική και την Γερμανία, που πολλοί απ᾽ αυτούς θα ήταν σήμερα εδώ στην χαρά σας, εάν δεν υπήρχε το πρόβλημα της πανδημίας, είναι όλοι παρόντες νοερώς προσευχόμενοι και σας στέλνουν επίσης την αγάπη τους και τις ολόθερμες ευχές τους. Η Παναγία μας, που στο Περιβόλι της το Άγιον Όρος, σήμερα προσεύχονται τα δύο αδέλφια σας, είθε να σας προστατεύει πάντα από κάθε κακό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Σωτήριος, οι Κληρικοί μας και όλα τα μέλη της εν Κορέᾳ Εκκλησίας μας σας εύχονται να έχετε «ζωήν ειρηνικήν, μακροημέρευσιν, σωφροσύνην και την εις αλλήλους αγάπην εν τω συνδέσμω της ειρήνης»· είθε να αξιωθείτε με την χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να δείτε «τέκνα τέκνων», «ως νεόφυτα ελαιών κύκλω της τραπέζης σας», «ω πρέπει πάσα δόξα, κράτος, τιμή και προσκύνησις». Αμήν. Να ζήσετε ευτυχισμένοι”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων