29/05/2021 29/05/2021 Την Δ’ Κυριακή του Πάσχα 2021, ήτοι του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε, με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στην ελληνική Κώμη Μπελογιάννης της Επαρχίας Fejér, πλαισιούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ....
29 Μαΐου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2021 - 14:10

Κυριακή του Παραλύτου στην Ουγγαρία

Διαδώστε:
Κυριακή του Παραλύτου στην Ουγγαρία

Την Δ’ Κυριακή του Πάσχα 2021, ήτοι του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε, με την ευκαιρία της εορτής της μνήμης των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης στην ελληνική Κώμη Μπελογιάννης της Επαρχίας Fejér, πλαισιούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου και πολλών Πατέρων που διακονούν την Εξαρχία στην Ουγγαρία, παρουσία τοπικών, πολιτικών και διπλωματικών αρχών, και πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας περί της θεραπείας του Παραλύτου στην προβατική πύλη των Ιεροσολύμων, τόνισε ότι η υπομονή, η ελπίδα κι η πίστη του ασθενούς επέφεραν τελικώς την θεραπεία του. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί, συνέχισε, στο γεγονός, ότι ο Χριστός πριν θεραπεύσει τον Παραλυτικό, τον ρωτάει αν επιθυμεί πραγματικά να ιαθεί, αφού ως γνωστόν ο Θεός δεν παραβιάζει την συνείδηση και την βούλησή μας. Τούτο άλλωστε καλούμεθα να πράττουμε και εμείς, να σεβόμαστε δηλαδή την ελευθερία της βούλησης των συνανθρώπων μας. Ακόμη, προσκάλεσε όλους να επιζητούν την πραγματική συνάντηση με τον Κύριό μας, αφού μόνον Εκείνος μπορεί να μας λυτρώσει από πάσης φύσεως παράλυση, σωματικής και πνευματικής. Τούτο βεβαίως προϋποθέτει έναν τρόπο ζωής, από τον οποίο απουσιάζει η αμαρτία, κάτι που αξιώνει ο Χριστός από τον Παράλυτο που θεράπευσε, ώστε να μην αποξενωθούμε από τη θεία χάρη και να μπορέσουμε να βιώσουμε την πραγματική χαρά της Αναστάσεως. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας, ενώ ακολούθησε Νεκρώσιμο Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους της ελληνικής παροικίας και τον πρώην Εφημέριο του Ι.Ν. Ιωσήφ Kalota.

 

 

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα εγκαίνια ενός χώρου, ο οποίος θα φιλοξενεί μελλοντικά τις διάφορες συναντήσεις και εκδηλώσεις των πιστών στο πλαίσιο της ενοριακής τους ζωής. Με αφορμή μάλιστα της εικοσιπενταετούς συμπλήρωσης από συστάσεως της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Beloiannisz, η νεολαία της παροικίας παρουσίασε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, το οποίο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Τέλος, ακολούθησε εορταστική τράπεζα με τοπικά εδέσματα, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ευχήθηκε στο καθόλου εκκλησίασμα έτη πολλά και γηθόσυνα και στον νυν Εφημέριο του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης π. Πρόδρομο Katona θεία ευλογία και δύναμη για να συνεχίσει να διακονεί την Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου και την τοπική Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων