25/07/2022 25/07/2022 Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ιδιαιτέρως στην κοινωνική διάσταση αυτής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,...
25 Ιουλίου, 2022 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 - 16:04

Λιτά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βελγίου

Διαδώστε:
Λιτά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βελγίου

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ιδιαιτέρως στην κοινωνική διάσταση αυτής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, αφού αναφέρθηκε στο γεγονός του πένθους λόγω της κοιμήσεως της κατά σάρκα μητρός του και στον λιτό εορτασμό των ονομαστηρίων του με μόνη την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους συλλειτουργήσαντες κληρικούς και τους πιστούς που ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού ευχόμενος οι πρεσβείες του αγίου να σκεπάζουν όλους.

Ακολούθησε μικρό κέρασμα στο Ενοριακό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων