26/01/2022 26/01/2022 Πέντε ιερείς διακονούν περισσότερες από εκατό αναπτυσσόμενες κοινότητες σε Γουατεμάλα και Νότιο Μεξικό σε μία σπουδαία ιεραποστολική διακονία που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού ενώ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι βαπτίσεις των κατηχουμένων. Ένα από τους ιερείς αυτούς είναι και ο π. Θωμάς Manuel, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και τώρα υπηρετεί στη Μητρόπολη Μεξικού...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 9:27

Με αμείωτο ρυθμό το ιεραποστολικό έργο στη Γουατεμάλα

Διαδώστε:
Με αμείωτο ρυθμό το ιεραποστολικό έργο στη Γουατεμάλα

Πέντε ιερείς διακονούν περισσότερες από εκατό αναπτυσσόμενες κοινότητες σε Γουατεμάλα και Νότιο Μεξικό σε μία σπουδαία ιεραποστολική διακονία που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού ενώ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι βαπτίσεις των κατηχουμένων.

Ένα από τους ιερείς αυτούς είναι και ο π. Θωμάς Manuel, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και τώρα υπηρετεί στη Μητρόπολη Μεξικού υπό τις οδηγίες του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και την καθοδήγηση του τοπικού Εφημέριου, π. Ευαγγέλου.

Τις προηγούμενες ημέρες ου δύο κληρικοί εργάστηκαν για τον καταρτισμό και τον συντονισμό ενός σεμιναρίου για λαϊκούς προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα τις τοπικές Ορθόδοξες κοινότητες που δημιουργούνται.

Οι λαϊκοί είναι απαραίτητοι για το έργο της ιεραποστολής ενώ πολλοί από αυτούς θα προετοιμαστούν ώστε να εισέλθουν στους κόλπους του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας. Την περασμένη Κυριακή ο π. Θωμάς επισκέφθηκε μία από τις κοινότητες στη Γουατεμάλα και διαπίστωσε από κοντά την ετοιμότητα των κατηχουμένων να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα.

Για το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα καθώς και σε άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής είχε μιλήσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ο Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων