26/09/2020 26/09/2020 Την προηγουμένη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, την ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος τέλεσε στον Ι.Μ.Ν. της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αριστείδου Γανώση, πλαισιούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Νικολίτση, του Ιερομονάχου Βαρθολομαίου Ungureanu και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου...
26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2020 - 20:35

Μία ιερατική οικογένεια στην Αυστρία ανοίγει τα φτερά της

Διαδώστε:
Μία ιερατική οικογένεια στην Αυστρία ανοίγει τα φτερά της

Την προηγουμένη Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, την ημέρα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος τέλεσε στον Ι.Μ.Ν. της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αριστείδου Γανώση, πλαισιούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Νικολίτση, του Ιερομονάχου Βαρθολομαίου Ungureanu και του Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rudko.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο μέχρι τούδε Διάκονος αναφερόμενος στην αποστολή του Ιερέως, τόνισε τα στοιχεία του μαρτυρίου και της μαρτυρίας έναντι των ανθρώπων. Μαρτύριο με την έννοια της θυσιαστικής διακονίας στο πλήρωμα της Εκκλησίας και μαρτυρία με την έννοια της διακονίας του μηνύματος της λύτρωσης, του υπηρέτου της ευαγγελικής αλήθειας και του οδηγού της αιωνιότητος. Επίσης, ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη για την πνευματική στήριξη που του παρείχε υποσχόμενος να φανεί αντάξιος της Ιερωσύνης που του εμπιστεύεται από σήμερα η Εκκλησία. Τέλος, ευχαρίστησε την οικογένειά του για την αγάπη της στο πρόσωπό του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τόνισε με αφορμή τον Απόστολο της Κυριακής την σημασία του σταυρού στη ζωή των ανθρώπων, οι οποίοι ακολουθούν τοιουτοτρόπως τα βήματα του Χριστού, ο Οποίος πρώτος διήλθε την οδόν του μαρτυρίου. Έτσι γίνονται κοινωνοί του σταυρικού θανάτου του Κυρίου μας με αποτέλεσμα να μην ζούνε πλέον αυτοί, αλλά ο Χριστός μέσα τους. Τούτο, συνέχισε, υπονοεί και η σημερινή ευαγγελική περικοπή, όταν ο Κύριος μας καλεί να Τον ακολουθήσουμε παίρνοντας τον σταυρό μας στους ιδικούς μας ώμους. Πρότυπο αυτής της συμπεριφοράς δεν μπορεί παρά να αποτελεί πρωτίστως ο βίος εκάστου Ιερέως, ο οποίος για κάθε πιστό είναι η έμπρακτη μαρτυρία της πρόθυμης αποδοχής του σταυρού που του εδωσε ο Θεός να βαστάζει. Συντρίβεται έτσι η απεσκληρυμμένη από τον εγωισμό καρδία του, ενεργεί πιά μέσα του ο Χριστός και καθίσταται παράδειγμα για τις ψυχές που του εμπιστεύθηκε ο Θεός. Απευθυνόμενος προς τον υποψήφιο Πρεσβύτερο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τον εκάλεσε πατρικώς τούτο να πράξει και να καταστεί φορεύς της αλήθειας του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας. Μιάς αλήθειας που συνδέεται άμεσα με το στοιχείο της αγάπης και της θυσίας προς τον συνάνθρωπο, τον οποίο θα πρέπει ο Ιερεύς να διακονεί χωρίς διακρίσεις.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλες κι όλοι συνεχάρησαν μετά συγκινήσεως τον νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και του ευχήθηκαν να είναι άξιος και στερεωμένος εν παντί και πάντοτε. Ακολούθησε γεύμα που προσέφερε ο χειροτονηθείς προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων