04/10/2020 04/10/2020 Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σήμερα, Κυριακή Β’ Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην έννοια της χριστιανικής αγάπης όπως αυτή διδάσκεται από τον Κύριο στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, προτρέποντας ποίμνιο και κληρικούς να θέσουν την αγάπη ως κέντρο της ζωής τους. «Μια αγάπη που αντλείται από...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 18:33
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 18:15

Μητροπολίτης Γαλλίας: Ο κορωνοϊός ως ευκαιρία έμπρακτης αγάπης

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γαλλίας: Ο κορωνοϊός ως ευκαιρία έμπρακτης αγάπης

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ σήμερα, Κυριακή Β’ Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην έννοια της χριστιανικής αγάπης όπως αυτή διδάσκεται από τον Κύριο στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, προτρέποντας ποίμνιο και κληρικούς να θέσουν την αγάπη ως κέντρο της ζωής τους. «Μια αγάπη που αντλείται από τον Θεό και δεν επηρεάζεται από ανθρώπινες αδυναμίες και κριτήρια. Όπως διαβάζουμε, επίσης, στα ιερά Ευαγγέλια του Ιωάννου και του Ματθαίου, η νέα εντολή, η μοναδική εντολή, είναι το «ἀγαπᾶτε ἀλλήλους», καθώς σ’ αυτή στηρίζονται και ο Νόμος και οι Προφήτες. Ο Κύριος μας διδάσκει να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να κάνουμε αγαθοεργίες και αντάλλαγμα να μην περιμένουμε. Να είμαστε ελεήμονες όπως ελεήμων είναι ο Κύριος προς όλους, ακόμα και στους αχάριστους. Ο Χριστός θέτει ξεκάθαρα τα πλαίσια και τη βάση της αγαπητικής μας σχέσης με τον συνάνθρωπο, απαλλαγμένης από συμφέροντα και ανταποδοτική διάθεση», είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας, επίσης, μνημόνευσε τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει αφαιρέσει τη ζωή πολλών ανθρώπων και σκόρπισε δυστυχία και οικονομικά προβλήματα σε πολλούς. «Σήμερα ιδιαίτερα, στην περίοδο της πανδημίας, χρειάζεται αυτή η έμπρακτη φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη προς τον αδελφό. Είναι ευκαιρία να κάνουμε πράξη όσα μας δίδαξε ο Κύριος και μελετούμε στην Καινή Διαθήκη. Ο καθένας με τον τρόπο του να στέκεται στους πονεμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους που ο Θεός στέλνει στο δρόμο του. Πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω από ένα χαμόγελο, έναν καλό λόγο, λίγο από τον χρόνο μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων