27/12/2020 28/12/2020 Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ.Παντελεήμων Ιερούργησε είς τον Ι.Ναόν της Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Εις την ομιλίαν του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετόνισε: Το εξαίσιο μήνυμα των Χριστουγέννων προς όλον τον κόσμο είναι: “Μεθ’ ημών ο Θεός “. Αυτό σημαίνει το όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Ο Θεός ήρθε στον...
27 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 8:23

Μητροπολίτης Βρυούλων: Το εξαίσιο μήνυμα των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βρυούλων: Το εξαίσιο μήνυμα των Χριστουγέννων

Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ.Παντελεήμων Ιερούργησε είς τον Ι.Ναόν της Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Εις την ομιλίαν του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετόνισε:

Το εξαίσιο μήνυμα των Χριστουγέννων προς όλον τον κόσμο είναι: “Μεθ’ ημών ο Θεός “. Αυτό σημαίνει το όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Ο Θεός ήρθε στον άνθρωπο ως άνθρωπος,για τον άνθρωπο. Μίλησε στη γλώσσα των ανθρώπων για να του πει πως τον αγαπά και θέλει τη Σωτηρία του ανθρώπου. Ήρθε σαν παιδί, έκλαψε σαν παιδί, μα το κλάμα του ήταν, το κλάμα του παραστρατημένου παιδιού. Ο κάθε πιστός στον Θεό ,έχει πλέον μαζί του τον Θεό. Είναι όμως ο άνθρωπος ελεύθερος να διαλέξει : θέλει τον Θεό δίπλα του στην ζωή του; Εάν ναι,τότε μας περιμένει στη Φάτνη του,να του δώσουμε αντί για δώρα, ότι βαραίνει τις καρδιές μας και μας χωρίζει από τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, Κύριο”.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων