15/05/2023 16/05/2023 Το μνημόσυνο των αειμνήστων γονέων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt (1926-2016) και της συζύγου του πρεσβυτέρας Μαρίας-Θηρεσίας Peckstadt-Janssens (1927-2022) που έφυγε από την ζωή προ ενός έτους, τελέσθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Σωφρονίου του Αθωνίτου στη Γάνδη του Βελγίου. Μνημονεύθηκε επίσης ο αείμνηστος...
15 Μαΐου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2023 - 1:18

Μνημόσυνο και Τρισάγιο των γονέων του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο και Τρισάγιο των γονέων του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα

Το μνημόσυνο των αειμνήστων γονέων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, πρωτοπρεσβυτέρου Ιγνατίου Peckstadt (1926-2016) και της συζύγου του πρεσβυτέρας Μαρίας-Θηρεσίας Peckstadt-Janssens (1927-2022) που έφυγε από την ζωή προ ενός έτους, τελέσθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Σωφρονίου του Αθωνίτου στη Γάνδη του Βελγίου.

Μνημονεύθηκε επίσης ο αείμνηστος Ανδρέας Αρχοντός, πατήρ του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, αποβιώσαντος την ίδια ημέρα με τον πατέρα του Μητροπολίτη Βελγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, με συλλειτουργούς για την περίσταση ιερείς και διακόνους, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και του άλλου υιού, πατρός Bernard Peckstadt, και του γαμπρού, πατρός Dominique Verbeke.

Οι Ακολουθίες τελέστηκαν στο παρεκκλήσι, όπου ξεκίνησε η ιστορία της Ορθοδόξου Ενορίας Γάνδης κατά το έτος 1972, εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια. Οι δύο εκλιπόντες αφοσιώθηκαν ψυχή τε και σώματι στην ενορία και στους πολλούς μέχρι και σήμερα ενορίτες της – ο αείμνηστος π. Ιγνάτιος ως ιδρυτής και Ιερατικώς Προιστάμενος και η Μίτα, ως ακούραστη αρωγός στο ποιμαντικό έργο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο προσκλήθηκαν όλοι οι παρασταθέντες σε δεξίωση. Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας και ο π. Bernard Peckstadt τέλεσαν επίσης Τρισάγιο στους τάφους των γονέων τους.

Ο Αναστάς Κύριος να αναπαύει τις ψυχές τους στους κόλπους των Αγίων και των Δικαίων. Αιωνία η μνήμη αυτών!

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Memorial Service for Fr. Ignace & Marie-Thérèse (13-5-2023)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων