25/01/2022 25/01/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Rotterdam, με την τιμητική παρουσία της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ολλανδία, κας Αικατερίνας Γκίνη την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Στο...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2022 - 18:27

Μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Rotterdam, με την τιμητική παρουσία της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Ολλανδία, κας Αικατερίνας Γκίνη την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου μετά το οποίο ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς ενθυμούμενος την ζωή και την προσωπικότητά του, λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Στυλίδα Φθιώτιδος το 1935 όπου και έλαβε τα εγκύκλια μαθήματα. Κατόπιν τελείωσε την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και εν συνεχεία την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την οποία αποφοίτησε το 1958. Το ίδιο έτος, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και από τον Δεκέμβριο ανέλαβε ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού του αγίου Νικολάου στο Rotterdam εξυπηρετώντας όλη την Ολλανδία. Το 1977 εξελέγη Επίσκοπος Ευμενείας συνεχίζοντας να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ολλανδία. Από το 1992, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμωνος, εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες και συνέχισε να διακονεί και να εργάζεται για τις ανάγκες και του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Στις 22 Ιανουαρίου 2015, ευρισκόμενος στην κατοικία του στις Βρυξέλλες, εκοιμήθη εν Κυρίω.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ευμενείας κυρός Μάξιμος ήταν αγαπητός σε όλους και προσέτρεχε πάντοτε στο πλευρό των πιστών με προθυμία και αγάπη. Είχε μεγάλη αγάπη και απόλυτη αφοσίωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ως γνώμονά του είχε πάντοτε το καλό της Εκκλησίας και την ανακούφιση του πάσχοντος συνανθρώπου. Διακρίνονταν για την υπακοή, την ταπείνωση και την φιλανθρωπία του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων