23/03/2019 23/03/2019 Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου 2019), η ορθόδοξη εκκλησία στο Μόναχο έλαβε μέρος σε αντιρατσιστική εκδήλωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Η πορεία άρχισε από την πλατεία Odeonsplatz και με σταθμό στην Πλατεία των Θυμάτων του Ναζισμού, κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Μονάχου, την Marienplatz. Και στις τρεις πλατείες,...
23 Μαρτίου, 2019 - 16:05

ΜΟΝΑΧΟ: Η ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε στο πένθος της μουσουλμανικής κοινότητας

Διαδώστε:
ΜΟΝΑΧΟ: Η ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε στο πένθος της μουσουλμανικής κοινότητας

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου 2019), η ορθόδοξη εκκλησία στο Μόναχο έλαβε μέρος σε αντιρατσιστική εκδήλωση και πορεία στο κέντρο της πόλης. Η πορεία άρχισε από την πλατεία Odeonsplatz και με σταθμό στην Πλατεία των Θυμάτων του Ναζισμού, κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Μονάχου, την Marienplatz.

Και στις τρεις πλατείες, πολλοί ομιλητές-εκπρὀσωποι του Δήμου Μονάχου, της Βαυαρικής Βουλής και πολλών άλλων υπηρεσιών, οργανώσεων και συλλόγων, βροντοφώνησαν την κοινή τους βούλησή τους για μια ειρηνική συμβίωση, ισότητα, σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και δίκαιη συμμετοχή όλων, ανδρών και γυναικών, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσης, εθνικότητας, στο πολιτικό, εργατικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι του Μονάχου και αλλαχού.

Ο Αρχιμανδρίτης p. Γεώργιος Σιώμος αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, ιδιαίτερα στα θύματα της Νέας Ζηλανδίας, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και μίσους. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Πρωτοπρεσβύτερος p. Απόστολος Μαλαμούσης και η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης του Δήμου Μονάχου, δικηγόρος Θεοδώρα Σισμάνη.

 

 

 

ΠΗΓΗ: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων