26/08/2021 26/08/2021 Κατόπιν της οικειοθελούς παραιτήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κ. Γερμανού εκ της θέσεως του Αρχιερατικώς Προϊσταμένου Σταυροδρομίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ως Αρχιεπίσκοπος και Ποιμενάρχης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ανέθεσε την κενωθείσα θέση στον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους,...
26 Αυγούστου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 16:46

Νέος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Διαδώστε:
Νέος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Κατόπιν της οικειοθελούς παραιτήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Τρανουπόλεως κ. Γερμανού εκ της θέσεως του Αρχιερατικώς Προϊσταμένου Σταυροδρομίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ως Αρχιεπίσκοπος και Ποιμενάρχης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ανέθεσε την κενωθείσα θέση στον Σεβ. Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανήγγειλε τα ανωτέρω διά σεπτών Πατριαρχικών Γραμμάτων τόσο στον νέο εκπρόσωπο Αυτού όσο και στην υπό την προεδρία του Εντιμοτάτου κ. Γεωργίου Σ. Παπαλιάρη Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος, ενώ εξέφρασε προφορικά και γραπτά την πλήρη ευαρέσκειά Του προς τον Σεβ. άγιο Τρανουπόλεως κ. Γερμανό για την μακροχρόνια και λίαν καρποφόρα διακονία του στο Σταυροδρόμι, επιφυλασσόμενος να πράξη τούτο και δημοσία κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πανήγυρη του ομώνυμου Καθεδρικού Ναού στο Πέρα.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 26η Αυγούστου 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων