17/04/2023 17/04/2023 Με ιεροπρέπεια τελέστηκε χθες ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου. Συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ καθώς και ο κλήρος της πόλεως των Βρυξελλών. Το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο στην ελληνική και εν συνεχεία...
17 Απριλίου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 17:50

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών

Με ιεροπρέπεια τελέστηκε χθες ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου. Συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ καθώς και ο κλήρος της πόλεως των Βρυξελλών.

Το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο στην ελληνική και εν συνεχεία σε διάφορες γλώσσες από κληρικούς καθώς και άλλους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλος δε και πάλι στην ελληνική από τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού, με την ευκαιρία του χαρμοσύνου της Αναστάσεως, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του ονομαστικώς προς τους άμεσους συνεργάτες, προς του παρόντες κληρικούς και προς όλο τον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανάλωσή τους στο ποιμαντικό έργο της διακονίας της Εκκλησίας και των πιστών, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους, τους συνεργάτες των ενοριών καθώς και όλους τους πιστούς για το ενδιαφέρον τους προς την τοπική Εκκλησία.

 

               

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων