29/03/2019 29/03/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου εξέδωσε ανακοίνωση για την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού στην οποία μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μιλά για την προσωπική γνωριμία που είχε με τον μακαριστό. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:   Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου με την...
29 Μαρτίου, 2019 - 10:28

Ο Μητρ.Βελγίου για την εκδημία του Αρχιεπ.Αυστραλίας Στυλιανού

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Βελγίου για την εκδημία του Αρχιεπ.Αυστραλίας Στυλιανού

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου εξέδωσε ανακοίνωση για την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού στην οποία μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας μιλά για την προσωπική γνωριμία που είχε με τον μακαριστό.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου με την πληροφορία της εις Κύριον εκδημίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού επιθυμεί να εκφράσει τα συλλυπητήρια αισθήματά της τόσο προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τον κλήρο και τον λαό της, όσο και εν γένει στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός υπήρξε ένας φωτισμένος ιεράρχης της Μητρός Εκκλησίας, γνήσιος εκφραστής του πνεύματος και της παράδοσης του Φαναρίου, ακραιφνής θεολόγος και διακεκριμένος ποιητής, ο οποίος δαπάνησε την ζωή του στην διακονία της ομογένειας στην μακρινή Αυστραλία για τεσσεράμισι δεκαετίες, με ζήλο και όραμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας έτυχε της αβραμιαίας φιλοξενίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, όταν το 2012 ως Επίσκοπος Σινώπης βρέθηκε στην Αυστραλία για λόγους υπηρεσιακούς, γεγονός το οποίο του χάρισε την δυνατότητα να τον συναναστραφεί περισσότερο και να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την ευρύτητα του πνεύματος και της καρδίας του, καθώς και την θεολογική του δεινότητα.

Στυλιανού του μακαρία τη λήξει γενομένου ιεράρχου διαπρεπούς του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου αιωνία η μνήμη!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων