17/11/2022 17/11/2022 Στην επίσημη Δοξολογία (Te Deum) για την εορτή της Βασιλικής Δυναστείας των Βέλγων, στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Μιχαήλ και Γουδούλης των Ρωμαιοκαθολικών στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022. Η Δοξολογία τελέστηκε προεξάρχοντος του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Μαλινών και Βρυξελλών Καρδιναλίου Jozef...
17 Νοεμβρίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2022 - 14:24

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στην Εορτή της Βασιλικής Δυναστείας των Βέλγων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας στην Εορτή της Βασιλικής Δυναστείας των Βέλγων

Στην επίσημη Δοξολογία (Te Deum) για την εορτή της Βασιλικής Δυναστείας των Βέλγων, στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Μιχαήλ και Γουδούλης των Ρωμαιοκαθολικών στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Η Δοξολογία τελέστηκε προεξάρχοντος του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Μαλινών και Βρυξελλών Καρδιναλίου Jozef De Kesel, με την υψηλή παρουσία του Βασιλέως Albert II, της Βασίλισσας Paola, των Πριγκίπων Laurent, Astrid, Laurent και Claire, του Πρωθυπουργού Alexander De Croo, μελών της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως, των Διπλωματών στο Βέλγιο, πλήθος κόσμου, ενώ τις αναγνωρισμένες από το κράτος Θρησκείες αντιπροσώπευαν οι επικεφαλής αυτών.

O Καρδινάλιος De Kesel στην ομιλία του κατά την διάρκεια της Δοξολογίας αναφέρθηκε στην Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου σημειώνοντας «Τί ελπίδα μας δίνουν οι λέξεις αυτές αν εφαρμοστούν στην σύγχρονη κοινωνία μας, να ζούμε δηλαδή μαζί και να οικοδομούμε με την διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της δημοκρατικής κοινωνίας. Παραμένει, όμως, μια μεγάλη πρόκληση. Τίποτα δεν είναι κεκτημένο. Αυτό βιώνουμε σήμερα με όλες τις εντάσεις και τις διαιρέσεις που υπάρχουν στις κοινωνίες μας στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα ο πόλεμος με όλες τις φρικαλεότητες. Ένας πόλεμος, ο οποίος μετά την πανδημία μας καθιστά και πάλι ευάλωτους. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, όπως και η ευθύνη μας. Αυτή η ευθύνη δεν αφορά μόνο τις πολιτικές αρχές και τους κρατικούς παράγοντες, αλλά και τον κάθε πολίτη».

Photos © Anne Périer

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων