26/05/2022 26/05/2022 Κατά την εορτή των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην ελληνική Κοινότητα Μπελογιάννης (Beloiannisz) της Ουγγαρίας συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο και όλους τους κληρικούς της Εξαρχίας στην...
26 Μαΐου, 2022 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 14:57

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας για την εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αυστρίας για την εορτή των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης

Κατά την εορτή των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην ελληνική Κοινότητα Μπελογιάννης (Beloiannisz) της Ουγγαρίας συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Παΐσιο και όλους τους κληρικούς της Εξαρχίας στην Ουγγαρία.

Παρευρέθηκε πλήθος πιστών, ο Βουλευτής της Ουγγρικής Βουλής κ. Tessely Zoltán , ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ουγγαρία κ. Ευθύμιος Παντζόπουλος, ο Δήμαρχος Μπελογιάννη κ. Κωνσταντίνος Παπαλέξης, ο Εκπρόσωπος των Ελληνικών Κοινοτήτων (Szószólo) κ. Λαοκράτης Κοράνης και ο εντιμώτατος κ. Γεώργιος Κουκουμτζής.

Στο κήρυγμά του, την Τρίτη, 24η Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο αναστάσιμο μήνυμα της νίκης του θανάτου με τον θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού. Τα μεγαλύτερα και ακριβότερα υλικά αγαθά είναι δώρα που έχουν τέλος, είπε ο Μητροπολίτης, ενώ το δώρο του αναστάντος Χριστού, η αιώνια Ζωή, δεν έχει τέλος καθώς ο Χριστιανός ζει αιώνια κοντά στο Χριστό, με την Παναγία και τους Αγίους. Αναφέρθηκε επίσης στην καταλυτική αλλαγή που επήλθε στο βίο του Αγίου Κωνσταντίνου μετά το όραμα του Σταυρού και του παραγγέλματος “εν Τούτω νίκα”: “Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη κατείχαν την βασιλεία του κόσμου αλλά διάλεξαν τη Βασιλεία του Θεού, εργάσθηκαν προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και μεταστοιχειώθηκαν.

Ένα τροπάριο της Εορτής μας θυμίζει ότι “ποταμοί ιαμάτων πηγάζουν από τα λείψανά τους” διότι η άφθαρτη χάρη του Θεού τα αφθαρτοποίησε. Το Άγιο Πνεύμα ως “βιαία πνοή” μέσα στην Εκκλησία φέρνει τη μεταστροφή στη ζωή των ανθρώπων και τους οδηγεί στην μετάνοια και στην αλλαγή πορείας ώστε να ζητήσουν την αληθινή Βασιλεία και να ζήσουν αιώνια.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τέλος τον εφημέριο του Ναού π. Πρόδρομο και όλα τα πιστά μέλη της Ενορίας για την προετοιμασία της Εορτής καθώς και τις αρχές του τόπου για την πολύτιμη συμπαράσταση και συνεργασία. Ευχαρίστησε επίσης τον εκπρόσωπο του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου ο οποίος προσέφερε στην Ενορία απότμημα του τιμίου λειψάνου της Αγίας Ελένης υπενθυμίζοντας τους δεσμούς αγάπης και φιλίας που ενώνουν τους Χριστιανούς.

Τελέσθηκε, τέλος, η Ι. Αρτοκλασία και οι εκπρόσωποι των αρχών, οι ενορίτες καθως και οι επισκέπτες, συνέχισαν τον εορτασμό στον χώρο γύρω από τον Ι. Ναό όπου παρετέθησαν παραδοσιακά εδέσματα και εκτελέσθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων