23/08/2022 24/08/2022 Την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, επισκέπτεται τις μεθέορτες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων έπειτα από πρόσκληση συμπατριωτών του Ιμβρίων να τελέσει τον γάμο της κόρης τους. Με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή τους τρεις μήνες από την εκδημία της μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, εξέφρασε την επιθυμία...
23 Αυγούστου, 2022 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 1:14

O Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου

Την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, επισκέπτεται τις μεθέορτες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων έπειτα από πρόσκληση συμπατριωτών του Ιμβρίων να τελέσει τον γάμο της κόρης τους.

Με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή τους τρεις μήνες από την εκδημία της μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, εξέφρασε την επιθυμία να τελέσει στην Γάνδη Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους μακαριστούς γονείς του Σεβασμιωτάτου π. Ιγνάτιο και Μαρία-Θηρεσία. Έτσι, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο στον προσφάτως ανακαινισμένο και αγιογραφημένο παλαιό ναό της Ενορίας της Γάνδης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου υπέρ των κατά σάρκα γονέων του ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας αντιφώνησε καταλλήλως εγκωμιάζοντας τις προσωπικότητες και το έργο των μακαριστών π. Ιγνατίου και της πρεσβυτέρας αυτού Μαρίας-Θηρεσίας. Εν συνεχεία δε, μετέβη στο κοιμητήριο για την τέλεση Τρισαγίου επί του τάφου τους.

 

 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων τέλεσε τον γάμο της κόρης των Ιμβρίων συμπατριωτών του.

 

 

Την επομένη, Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, τελέστηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, συλλειτουργούντων του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου και του επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, και με την συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως. Ο δε χορός των ψαλτών αποτελούνταν από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου υπό την διεύθυνση του Διευθυντού αυτής διακόνου κ. Κωνσταντίνου Δέδε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, ευχαριστώντας τον για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας καθώς και για την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη, η οποία κομίζει στην Μητρόπολη τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Μητέρας Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε για την αβραμιαία φιλοξενία και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα για το ποιμαντικό έργο το οποίο, ιδίοις όμμασι, διαπίστωσε να επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη συνεχίζοντας την παράδοση και την παρακαταθήκη των προκατόχων του Μητροπολιτών κυρού Αιμιλιανού και πρώην Βελγίου κ. Παντελεήμονος. Παράλληλα, προέτρεψε τους πιστούς να κρατούν ζωντανή την πίστη τους στον Χριστό και τις παραδόσεις του Γένους και να τα μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:
2022-08-21 Visit of Metropolitan Meliton of Philadelphia in Metropolis of Belgium

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων