11/06/2021 11/06/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες Αθηναγόρα και Παύλο και τον τεχνικό σύμβουλο της Μητροπόλεως Stefano Bottecchia, πραγματοποίησε την α’ ποιμαντορική του επίσκεψη στη Μεγαλόνησο της Σαρδηνίας, από 5ης έως και 8ης Ιουνίου. Το πρωΐ του Σαββάτου 5ης Ιουνίου αφίχθη ακτοπλοικώς, μέσω Λιβόρνου, εις Olbia της Βορείου Σαρδηνίας, κατευθυνθείς στην κωμόπολη...
11 Ιουνίου, 2021 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 16:23

Ο Ιταλίας Πολύκαρπος ευλόγησε τη Μεγαλόνησο της Σαρδηνίας

Διαδώστε:
Ο Ιταλίας Πολύκαρπος ευλόγησε τη Μεγαλόνησο της Σαρδηνίας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες Αθηναγόρα και Παύλο και τον τεχνικό σύμβουλο της Μητροπόλεως Stefano Bottecchia, πραγματοποίησε την α’ ποιμαντορική του επίσκεψη στη Μεγαλόνησο της Σαρδηνίας, από 5ης έως και 8ης Ιουνίου.

Το πρωΐ του Σαββάτου 5ης Ιουνίου αφίχθη ακτοπλοικώς, μέσω Λιβόρνου, εις Olbia της Βορείου Σαρδηνίας, κατευθυνθείς στην κωμόπολη Marrubiu (Oristano) της Κεντρικής Σαρδηνίας, προς επίσκεψη και επιθεώρηση της προσφάτως αποκτηθείσης, διά συμβολαιογραφικής πράξεως δωρεάς της οικογενείας του αειμνήστου π. Αντωνίου, Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, υπαντηθείς υπό του Ηγουμενεύοντος αυτής Ιεροδιακόνου Νέστωρος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σαρδηνίας π. Ιωάννου, Εφημερίου της Ενορίας μας της Αγίας Βαρβάρας εις Alghero (Sassari) και των αδελφών του π. Αντωνίου. Ο Σεβασμιώτατος, μετά των συνεργατών του κληρικών και λαικών, επελήφθη αμέσως του θέματος των εργασιών που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Μονή.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας αφίχθη στο Alghero της Βορείου Σαρδηνίας, όπου διενυκτέρευσε. Το πρωΐ της Κυριακής 6ης Ιουνίου, του Τυφλού, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας της τοπικής Ενορίας, κτίσμα του ΙΕ’ αιώνος, κείμενο στο ιστορικό κέντρο της πόλεως, ιδιοκτησίας της Ι. Μητροπόλεώς. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον εγκαταβιούντα στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου ιεροδιάκονο Νέστωρα, ο οποίος θα αναλάβη τα καθήκοντα του Ηγουμένου αυτής. Προ της απολύσεως εχειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον το Εφημέριο της Ενορίας Alghero και Αρχιερατικό Επίτροπο Σαρδηνίας π. Ιωάννη. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη ο Επίσκοπος Alghero-Bosa Mons. Mauro Maria Morfino και Εκπρόσωπος του Δήμου Alghero. Ακολούθησε εόρτιο γεύμα προσφερθέν υπό του Εφημερίου και του Συμβουλίου της τοπικής Ενορίας μας. Το εσπέρας της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων