13/05/2022 13/05/2022 Με αφορμή την συμπλήρωση πενταετίας από την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου π. Παύλου Kwon, ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος με τον Διάκονο Γιοχάν Park επισκέφθηκαν την ενορία του Αγίου Διονυσίου στην πόλη Ulsan. Κατά την τέλεση του ετήσιου Μνημοσύνου του π. Παύλου, στις 8 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του είπε μεταξύ άλλων τα...
13 Μαΐου, 2022 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 17:44

Ο Μητροπολίτης Κορέας για τα 5 χρόνια από την κοίμηση του π. Παύλου Kwon

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορέας για τα 5 χρόνια από την κοίμηση του π. Παύλου Kwon

Με αφορμή την συμπλήρωση πενταετίας από την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου π. Παύλου Kwon, ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος με τον Διάκονο Γιοχάν Park επισκέφθηκαν την ενορία του Αγίου Διονυσίου στην πόλη Ulsan.

Κατά την τέλεση του ετήσιου Μνημοσύνου του π. Παύλου, στις 8 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης και ευγνωμοσύνης. Ακολουθώντας την αποστολική προτροπή, που μας διδάσκει να μνημονεύουμε των πνευματικών μας πατέρων, που μας δίδαξαν τον λόγο του Θεού και επιπλέον να βλέπουμε πώς τελείωσαν την ζωή τους και να ακολουθούμε το παράδειγμα της πίστης τους (πρβλ. Εβρ. 13:7), συναχθήκαμε σήμερα για να προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Παύλου και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την θεάρεστη διακονία του στην εν Κορέα Εκκλησία μας.

Ο π. Παύλος στους περισσότερους από σας ήταν ο πατέρας σας, γιατί αυτός σας γέννησε με το κήρυγμα του ευαγγελίου, (πρβλ. 1 Κορ. 4:15) και ως νυμφαγωγός σας οδήγησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Γι αυτό και δεν παύει από το επουράνιο θυσιαστήριο να προσεύχεται και να νοιάζεται για όλους σας.

Στην οικογένεια του π. Παύλου μεταφέρω τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτηρίου και όλων των κληρικών και λαϊκών μελών της Εκκλησίας μας για να έχετε υγεία, μακροημέρευση και κάθε ευλογία παρά του Αναστάντος Κυρίου μας».

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου ακολούθησε το κοινό γεύμα αγάπης, κατά το οποίο ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την πρόσφατη εικονογραφημένη έκδοση του παιδικού βιβλίου για τον βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος, Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, το οποίο δόθηκε ως δώρο στους μαθητές των κατηχητικών σχολείων με αφορμή την ημέρα της εορτής των παιδιών.

 

Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων