04/09/2022 04/09/2022 Ο Μητροπολίτης Σουηδίας, κατά την προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού», το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, απηύθυνε λόγο. “Ο Άγιος Νεκτάριος επέλεξε να παραιτηθεί από λογομαχίες και άσκοπες συζητήσεις, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη συνεχιζόμενη συκοφαντία και δυσφήμιση από την οποία υπέφερε επί χρόνια,...
04 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2022 - 16:51

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας για την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σουηδίας για την ταινία “Ο Άνθρωπος του Θεού”

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας, κατά την προβολή της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού», το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, απηύθυνε λόγο. “Ο Άγιος Νεκτάριος επέλεξε να παραιτηθεί από λογομαχίες και άσκοπες συζητήσεις, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη συνεχιζόμενη συκοφαντία και δυσφήμιση από την οποία υπέφερε επί χρόνια, προτιμώντας αντ’ αυτού να καταφύγει στην προστασία του Θεού”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. 

«Ο Άνθρωπος του Θεού» είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φαινόμενο, καθώς εκτός από τις καρδιές του ελληνικού κοινού, κέρδισε επίσης τις καρδιές του κόσμου σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Mέγας χορηγός της ταινίας είναι η Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

“Αυτή η ταινία είναι ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής και της διακονίας του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Από πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της, αυτή η ταινία έχει συζητηθεί ευρέως, εν μέρει επειδή παίζουν εξαιρετικοί ηθοποιοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό”, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος.

Αναφερόμενος στην κ. Πόποβιτς, είπε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταινία «Man of God» είναι ένα δημιούργημα που φέρει τη μοναδική υπογραφή της κυρίας Πόποβιτς, γιατί μέσα από αυτή την ταινία λάμπουν οι ιδιότητες του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς της, σαν να βλέπαμε βωβή ταινία”.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο Άγιος Νεκτάριος: “Ο Άγιο Νεκτάριος αντιμετώπιζε τις αδικίες που υπέστη με την σιωπή του, και η σιωπή του φώναζε! Η σκηνοθέτης δίνει στην ταινία της την πνευματική διάσταση της «σιωπηλής» διακονίας του Αγίου Νεκταρίου.

Ο δίκαιος Νεκτάριος ακολούθησε τον δρόμο της σιωπής, που έχει τη δύναμη να κατεβάζει τον Θεό στη γη και να μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων, να διαμορφώνει συνειδήσεις και να κάνει θαύματα.
Ένα από τα πιο αγαπημένα ρητά του Αγίου Νεκταρίου ήταν η φράση «Ο Σταυρός είναι μέρος της ζωής μου».

Ο Άγιος Νεκτάριος επέλεξε να παραιτηθεί από λογομαχίες και άσκοπες συζητήσεις, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη συνεχιζόμενη συκοφαντία και δυσφήμιση από την οποία υπέφερε επί χρόνια, προτιμώντας αντ’ αυτού να καταφύγει στην προστασία του Θεού”.

“Η συνάντησή μας εδώ απόψε αντλεί έμπνευση από τη ζωή του αγίου μέσω της άξιας απεικόνισής του μέσω της Έβδομης Τέχνης, του κινηματογράφου – είναι μια απόδειξη της πλήρους συμμετοχής αυτού του «Ανθρώπου του Θεού» στα Άγια Πάθη του Κυρίου”, επεσήμανε.

“Ευχαριστούμε θερμά και τον κ. Νικόλαο Κίτσιο για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων του, προκειμένου να απολαύσουμε όλοι αυτή την ταινία. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας”, κατέληξε.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Yelena Popovic

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Μουσική: Zbigniew Preisner

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Παραγωγή: Simeon Entertainment, View Master Films

Παραγωγή – σε συνεργασία με: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος o Γραικός, Eurogroup Ltd

Mε την υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Deep Dream, Ingenuity-FO, NP Ασφαλιστική, Ασφάλειαι Μινέττα, ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Facebook:@manofgodthemoviegreece

Instagram:@manofgodthemoviegreece

#manofgodthemovie

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων