27/04/2023 27/04/2023 Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αλένας στο Dilbeek, κατά την εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και στη συνέχεια τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Filip Boone. Ο Σεβασμιώτατος...
27 Απριλίου, 2023 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 10:06

Ο Μητροπολίτης Βελγίου για την Ορθόδοξη διδασκαλία και την διαφύλαξη των ιερών δογμάτων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βελγίου για την Ορθόδοξη διδασκαλία και την διαφύλαξη των ιερών δογμάτων

Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αλένας στο Dilbeek, κατά την εορτή του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και στη συνέχεια τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Filip Boone.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τον λόγο του προς τον χειροτονούμενο, αναφερόμενος στην διακονία του κληρικού ως μαρτυρία του Λόγου της αληθείας , μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Κατά την λαμπροφόρον ταύτην πασχαλινήν περίοδον, ίστασαι και πάλιν ενώπιόν μου διά να λάβης, διά της Θείας Χάριτος και της επιθέσεως των αναξίων χειρών μου, τον δεύτερον βαθμόν της ιερωσύνης… Μολονότι τώρα γίνεσαι ιερεύς, η διακονία θα παραμείνη μία σταθερά αξία της ζωής σου, διότι όλοι είμεθα κεκλημένοι να είμεθα οι διάκονοι πάντων. (…) Από της σήμερον καλείσαι, με τας ευλογίας του επισκόπου σου και τας προσευχάς όλων των παρόντων κληρικών και λαικών, να υπηρετής τον λαόν του Θεού κατά τρεις τρόπους, δηλαδή διά της χορηγήσεως των ιερών μυστηρίων, διά της διδασκαλίας σου και διά της θεραπείας. Πράγματι, οι τρεις τούτοι πόλοι είναι στενώς συνδεδεμένοι. Χάρις εις την Ορθόδοξον διδασκαλίαν και την διαφύλαξιν τως ιερών δογμάτων, ο άνθρωπος δύναται να εύρη την θεραπείαν του και ακολούθως, όντας τεθεραπευμένος, να ημπορή να μετέχη εις το Ιερόν Μυστήριον το οποίον οδηγεί εις την κάθαρσιν, εις τον φωτισμόν και εις την τελειότητα».

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τρεις νέους αναγνώστες οι οποίοι διακονούν στην Ενορία, τον κ. Κωνσταντῖνο Σαρίκα, τον κ. Παύλο de Ryck και τον κ. Νικόλαο Λύκο.

Τέλος, συνεχάρη τον νέο πρεσβύτερο της Μητροπόλεως μετά της συζύγου και των τέκνων αυτού, ευχαρίστησε τους κληρικούς οι οποίοι προσήλθαν εκ της Σερβίας, των Βρυξελλών και της Αμβέρσης για να μετάσχουν στην χαρμόσυνη αυτή ημέρα για τον νέο πρεσβύτερο, τους ιεροψάλτες, καθώς και όλους όσοι ήρθαν να συμπροσευχηθούν γι’ αυτόν.

Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι στον προαύλιο χώρο της Ενορίας.

Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος είναι Βέλγος στην καταγωγή, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Η Ενορία των αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Αλίνας του Dilbeek, τοπικής αγίας του 7ου αιώνα, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα στην περιοχή του Dilbeek, λίγο έξω από τις Βρυξέλλες, με σκοπό να προσελκύσει τους ορθοδόξους πιστούς της περιοχής και για τον λόγο αυτό στις ακολουθίες που τελούνται εκτός της ελληνικής χρησιμοποιείται και η φλαμανδική καθώς και άλλες γλώσσες. Στην Ενορία αυτή, έπειτα από σχεδόν έξι χρόνια διακονίας ως διάκονος, θα συνεχίσει να διακονεί ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος ως εφημέριος αυτής.

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων