30/08/2019 30/08/2019 Τον προτεινόμενο νέο Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019, σε πολύ θερμό κλίμα, καθώς ο προτεινόμενος Επίτροπος...
30 Αυγούστου, 2019 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2019 - 15:30

Ο προτεινόμενος Έλληνας Επίτροπος στον Μητροπολίτη Βελγίου

Διαδώστε:
Ο προτεινόμενος Έλληνας Επίτροπος στον Μητροπολίτη Βελγίου

Τον προτεινόμενο νέο Έλληνα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019, σε πολύ θερμό κλίμα, καθώς ο προτεινόμενος Επίτροπος και μέχρι σήμερα Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι άγνωστος για την Μητρόπολη Βελγίου, αφού αποτελεί σάρκα εκ της σαρκός της και μέρος του ποιμνίου της για πολλά χρόνια.

Ο κ. Σχοινάς θέλησε να λάβει την ευχή της Εκκλησίας πριν την ανάληψη των νέων υψηλών και σημαντικών καθηκόντων του, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη, τις πολιτικές εξελίξεις εν γένει, αλλά και τη επικείμενη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις Βρυξέλλες, τον ερχόμενο Νοέμβριο, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Μητροπόλεως Βελγίου.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Σχοινά και του ευχήθηκε τα δέοντα για την νέα του αποστολή. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι, όχι μόνο σαν Έλληνες, αλλά και ως Ορθόδοξη Εκκλησία του Βελγίου, που έχετε προταθεί από την Ελληνική πολιτεία για αυτήν την πολύ σημαντική θέση του Επιτρόπου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθετε στα υψηλά σας καθήκοντα, αφού η μεγάλη σας εμπειρία στα ευρωπαϊκά πράγματα και το αδαμάντινο του χαρακτήρος σας, θα σας αναδείξουν έναν άξιο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρώπη… Η Εκκλησία εύχεται και είναι βέβαιη ότι θα συνεχίσετε και από το νέο σας μετερίζι θα σταθείτε δίπλα της σε κάθε ανάγκη», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων