31/03/2022 31/03/2022 Ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στο 6ο Κυριακάτικο Αφιέρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου, με τον Μητροπολίτη κ. Κλεόπα να απευθύνει με μήνυμά του πρόσκληση για συμμετοχή. Το Κυριακάτικο Αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί μετά τη Θεία Λειτουργία όπου θα ακουστεί μία επίκαιρη για τους...
31 Μαρτίου, 2022 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 12:10

Ο θάνατος θέμα συζήτησης στο 6ο Κυριακάτικο Αφιέρωμα της Μητρόπολης Σουηδίας

Διαδώστε:
Ο θάνατος θέμα συζήτησης στο 6ο Κυριακάτικο Αφιέρωμα της Μητρόπολης Σουηδίας

Ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, θα είναι το αντικείμενο συζήτησης στο 6ο Κυριακάτικο Αφιέρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου, με τον Μητροπολίτη κ. Κλεόπα να απευθύνει με μήνυμά του πρόσκληση για συμμετοχή.

Το Κυριακάτικο Αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί μετά τη Θεία Λειτουργία όπου θα ακουστεί μία επίκαιρη για τους πενθηφόρους εισήγηση. “Δεχθείτε τις προσευχές της τοπικής μας Εκκλησίας, όλοι εσείς που σηκώνετε το βαρύ φορτίο του πένθους και της απώλειας, με πίστη στην Ανάσταση του Κυρίου μας”, σημειώνει ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά το μήνυμά του αναφέρει: 

Διανύοντας την Μεγάλη Σαρακοστή, συνεχίζουμε τα “Κυριακάτικα Αφιερώματα”, που ξεκινήσαμε κατά το παρελθόν έτος. Το έκτο, κατά σειρά, Κυριακάτικο Αφιέρωμα, απευθύνεται σε μια ιδιαίτερη ομάδα μελών της Εκκλησίας μας, που βίωσαν στη ζωή τους τον πόνο, που τους προκάλεσε ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος. Πρόκειται, λοιπόν, να αναφερθούμε σε όσους φέρουν το πένθος, εξαιτίας της απώλειας ενός ή περισσοτέρων προσώπων, είτε αυτά ανήκουν στο στενό οικογενειακό, είτε στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Αφού θα μιλήσουμε για το θάνατο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε την Πορεία προς Εμμαούς, των Μαθητών του Χριστού. Εκείνοι ήταν απογοητευμένοι από το θάνατο του Χριστού. Στη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, ο Λουκάς και ο Κλεόπας, εμφανίζεται ο Κύριός μας, χωρίς να Τον αναγνωρίσουν, κι αρχίζει να τους εξηγεί τα του Πάθους Του, ερμηνεύοντας τις Γραφές.

Στη συνομιλία αυτή, οι Μαθητές πληροφορούν τον “άγνωστο” συνοδοιπόρο τους ότι εμείς ελπίζαμε ότι Αυτός θα λύτρωνε το Ισραήλ, αλλά πέρασαν ήδη τρεις μέρες, αφότου έγιναν όλα αυτά, δηλαδή τα γεγονότα που σχετίζονται με το Θείο Πάθος.

Παρατηρούμε ότι ο Χριστός επιτρέπει στους Μαθητές, να πουν το λογισμό τους και στη συνέχεια τους ερωτά. Δεν έπρεπε να πάθει ο Χριστός, για να εισέλθει στη δόξα Του, δηλαδή ν᾽ αναστηθεί;
Μ᾽ αυτές τις σκέψεις και με τη συναίσθηση της λύπης, του πόνου, των ερωτηματικών και άλλων συναισθημάτων που δημιουργούνται στους πενθούντες και περιλειπομένους αδελφούς μας, αλλά και της πνευματικής ωφέλειας του πένθους στη ζωή μας, προσκαλούμε όσους ανήκετε στους πενθούντες, να προσέλθετε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, στη διεύθυνση Birger Jarlsgatan 92, την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, στις 10 Απριλίου 2022.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, που αρχίζει στις 10 π.μ., σας προσκαλούμε, να συμμετάσχετε στο Κυριακάτικο αυτό Αφιέρωμα, ακούγοντας μία επίκαιρη για τους πενθηφόρους εισήγηση.
Δεχθείτε τις προσευχές της τοπικής μας Εκκλησίας, όλοι εσείς που σηκώνετε το βαρύ φορτίο του πένθους και της απώλειας, με πίστη στην Ανάσταση του Κυρίου μας.

Προσμένοντας τη συμμετοχή σας στο “Κυριακάτικο Αφιέρωμα” της 10ης Απριλίου, διατελώ,

Μετά πάσης της εν Κυρίω πατρικής αγάπης και εγκαρδίων ευχών για καλό Πάσχα.

† Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων